Kyzikos’ta 20 bin kişilik amfitiyatro

Kyzikos’ta 20 bin kişilik amfitiyatro

Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Zeytinliada ve Kyzikos kazıları hakkında da bilgi verdi.

Erdek’te düzenlenen 1. Uluslararası Dans Festivali’nin açılışında konuşan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, Zeytinliada ve Kyzikos kazıları hakkında da bilgi verdi.

ZEYTİNLİADA GELECEK YIL TURİZME AÇILACAK

Zeytinliada’daki arkeolojik kazıların tamamlandığını belirten Karışık, şunları söyledi:

“Zeytinliada’daki kazılar bitti. Röleve çalışmaları tamamlandı. Şimdi adanın projeleri hazırlanıyor. Zeytinliada’yı, gelecek yılın yaz aylarında turizme açacağız. Böylece Erdek turizmi ayrı bir hareketlilik kazanacak.”

20 BİN KİŞİLİK AMFİTİYATRO

Kyzikos Antik Kenti’nde 20 bin kişilik amfitiyatro bulunduğunu açıklayan Başkan Karışık, şu bilgiyi verdi:

“Kyzikos’ta 20 bin kişilik bir amfitiyatro bulundu. Burasının üst temizliği yapılıyor. Bu amfitiyatroyu da gelecek yaz aylarında turizme açacağız. Bundan sonraki etkinliklerimizi de orada yapacağız. Bu kazılarımıza iş adamlarımızın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı da büyük destek veriyor. Bu amfitiyatronun bulunması çok önemli. Açıldığında hem ülkemiz hem de Avrupa ve dünya basınında ses getireceğine ve Erdek turizmini daha yukarı taşıyacağına inanıyorum.”



Yelda Cakar
2.07.2024 09:19:56
İnşallah SAYIN BAŞKANIMIZ ÇALIŞMALARINIZI TEBRİK EDER BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİZ SAĞOLUN VAROLUN EN GÜZEL TATİL BELDELERINDEN BIRIDE BİZİM YEŞİL ERDEĞİMİZ ZEYTİNİYLE YEŞİLİ MAVİSİYLE SAMİMİ YERLİ İNSANIYLA KÖYLERİYLE BURHAN BAŞKANIMIZLA DAHA DA GÜZEL OLACAK ESKİ GÜZEL GÜNLERİNE KAVUŞACAK İNŞALLAH

Anahtar Kelimeler: Kyzikos’ kişilik amfitiyatro
  • Cumartesi 32.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazar 33.9 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.4 ° / 19.6 ° Güneşli