Liglerde yabancı kuralı değişti

Liglerde yabancı kuralı değişti

Süper Lig’deki kulüplerin kadrolarında 14 yabancı bulundurabileceklerini ve maç kadrolarında 12 yabancının yer alabileceğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF), ağustos ayında başlayacak yeni sezonda Süper Lig’deki kulüplerin kadrolarında 14 yabancı bulundurabileceklerini ve maç kadrolarında 12 yabancının yer alabileceğini açıkladı.

Trendyol Süper Lig’de, A listesindeki futbolcu sayısı 26’dan 28’e çıkarılırken, Türkiye A Millî Takımı’nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine imkân sağlandı. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12’sinin yazılabilmesi uygulamasının sürmesi kararlaştırıldı.

1. LİG’DE YABANCI OYUNCU SAYISI

Trendyol 1. Lig’de A Takım listesine yazılacak Türkiye A Millî Takımı’nda oynama uygunluğu bulunmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6’sının bulunabilmesine imkân sağlandı.

TFF 2 ve TFF 3. Lig’de ise 2023-2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılarak, önümüzdeki sezonda aynen sürmesi kararlaştırıldı.



Anahtar Kelimeler: Liglerde yabancı kuralı değişti
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli