M. K. Paşa tarım işçilerinin plaj safarisi, işletmeler ve tatilcileri tedirgin etti.

M. K. Paşa tarım işçilerinin plaj safarisi, işletmeler ve tatilcileri tedirgin etti.

Oysa ki, Turizm daldaki kuş gibidir!... Erdek'te yıllardır oturtulamayan sistem yanlış uygulamalarla hiç ediliyor.

Oysa ki, Turizm daldaki kuş gibidir!... Erdek'te yıllardır oturtulamayan sistem yanlış uygulamalarla hiç ediliyor.

Erdek turizmi her yaz olduğu gibi bu pazar günüde aynı sendromu yaşadı. 

Neydi Erdek'te tatilci ve Turizm işletmelerini tedirgin eden pazar sendromu?

Karacabey ve Mustafa Kemal Paşa ilçelerinde tarım işçiliği simsarlığı yapan tüccarlar haftanın 6 günü ağır tarla koşullarında 800 tl yevmiye ile çalıştırdıkları Roman vatandaşları Pazar ödülü olarak Erdek'te denize getiriyorlar.

Onlarla otobüs ve özel otomobilleri ile özellikle Toronto Otel, Palmon Otel, Şahinler Motel, Lalezar Restoran, Yeşilim Kamping ve restoran ile Kafkas Motel'in bulunduğu plajları tercih eden yüzlerce tarım işçisi roman vatandaşlar hareketli tatil anlayışları ve bir noktada çoğalmaları nedeni ile bölgesel kamu güvenliği tehdidi oluşturabilecekleri düşüncesi, işletmeler ve kollu kuvvetleri tedirgin ediyor.

Konuya ilişkin olarak Erdek Belediyesinin zabıta, ilçe Emniyet müdürlüğünün kollu kuvvet anlamında gün boyu teyakkuz halinde devriye tuttuğu plaj bölgesinde akşam saat 18.00 de tarım işçilerinin sessiz sedasız plajdan ayrılmaları ile son buldu.

Erdek plajlarında yaşanan pazar sendromu oysa pratik çözüm önerileri ile halledilebilir. Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelinde sosyal medya üzerinden örgütlenmiş Motorcular İlhanlar Küçük ova' da 3 gün 3 gece içe dönük programları ile sıra dışı bir tatil gerçekleştirdiler. Hiçbir sorun, hiçbir problem yaşanmadı. Yerel yönetimler seçmenine odaklı sosyal projelerini gündeme taşırken bunları göz önünde bulundurup, Küçük ova ve Düzler-Edincik kavşağı, Kemerönü plajını dubalar ile kapatmak yerine mobil duş+kabin ve WC ler ile destekleyerek beklentiye çözüm getirmelidir.

Spontane gelişen büyük oluşumları günü kurtarma anlamında kollu kuvvet ile dağıtıp yok sayarsanız, sizim görmek istemediğiniz o sorun gün gelir sizi yutar…



  • Cuma 17.7 ° / 7.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 18.2 ° / 6.6 ° Güneşli
  • Pazar 17.7 ° / 6.4 ° false