Mahallenin korkulu rüyası oldu

Mahallenin korkulu rüyası oldu

Şehir merkezindeki metruk ev, Mahalle sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Bandırma'da, Günaydın Mahallesi, Terziler sokak ile Fevzi Çakmak Caddesinin kesiştiği köşede bulunan 28 numaralı metruk ev, konumu ve içerdiği görsel imajı ile mahallelinin korkulu rüyası oldu.

Bir bölümdeki camları Terziler sokağına, Ana giriş kapısı ve müştemilata ait kör-kuyulu bahçesinin Favzi Çakmak caddesi ile örtüştüğü Metruk yapı mimari tarzı ile fiziki ömrünü tamamlamış olması çevre sakinlerinin korkulu rüyası oldu.

Uzun yıllardır kimsenin oturmadığı, bakım ve onarımdan yoksun kalan yapının çöken çatısından düşen kiremit ve saçak döşemeleri çevreden geçen vatandaşlar için tehlike yaratırken, ihata korumasız olan camları ve kör kuyusunun bulunduğu bahçe mahalle sakinlerinin, çocuk korkusunu ayyuka çıkarttı.

Mahalle sakinleri görsel imajı nedeni ile "PERİLİ EV" adını verdikleri M. Fevzi Çakmak caddesi 28 numaralı metruk ev'in ne zaman güvence altına alınacağı merak konusu oldu.

Mahalle sakinleri, tehlikenin farkında olamayacak çocuklar açısından son derece tehlike arzeden "METRUK EV"in mülkiyet sahibi olarak kimsenin sahip çıkmaması nedeniyle Belediye tarafından gereken ihatanın yapılması isteniyor.

Bandırma Manşet ekibi olarak iddialara ilişkin araştırmamızda, mahalle sakinlerinin iddialarını doğrulayan görselleri kayda alırken, "PERİLİ EV" ve müştemilatı kör-kuyulu bahçesinin aynı zamanda mahallede toplum sağlığını tahdit eden çevre kirliliğine neden olduğu gözlendi.

M.Fevzi Çakmak caddesi 28 Numarada bulunan metruk ev, mahallesinin korkulu rüyası olmayı sürdürüyor. Metruk evin bahçesinde bulunan kör kuyu ise kapağı açık şekilde içine düşecek can arıyor.

M. Fevzi Çakmak caddesi 28 Numaradaki "Perili ev"in çatısında meydana gelen tahribat, sokaklan geçenlerin başına düşerken, bahçe yönünde bulunan pençerelerin açık olması tehlikenin boyutunu açıkça gösteriyor.



Kadir Terzi
8.12.2020 15:34:05
Şehrimizin İşlek ve insanların yoğun.bir şekile kullandığı bir sokaktaki böyle bir metruk bina ortalığa Her an Tehlike Arz ediyor ben mahalle sakini olarak konumu bildiğimden binanın Köşesinde bulunan çöp konteyneri ne bile çöplerimi binaya yaklasmadan mesafeli bir şekilde koyuyorum binanın Konumunu bilmeyen vatandaşlar yaya Kaldırımı mecburiyetten kullanıyor Yaşlı İnsanlarımız mola.vererek dinlemiyorlar Çatı her an Tehlike Arz ediyor Yetkililerimiz den bir an evvel bu Enkaza Müdahale edilmesini bu Tehlikeli konumun giderilmesini Rica ediyoruz Mahalle sakinleri olaraktan