İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin ve Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)Merkez Müdürü Bayram Öztürk, Manyas Meslek Yüksek Okulu(MYO) öğrencileriyle buluştu. Narin ve Öztürk, MYO´da, ?Sosyal Güvenlik Kurumu? ve ?Sağlık Kurumları İşletmeciliği? bölümündeki öğrencilere kurumları ile ilgili açıklamalarda bulundular.
EMRULLAH NARİN KONUŞUYOR
Okulda ilk sunumu yapan İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin, kurumun çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler vermesinin ardından, hayatın acı ve acımasızlıklarla dolu olduğuna dikkat çekerken, öğrencilere şöyle seslendi:
?Yaşamınız boyunca hedefleriniz ve amaçlarınız olmalı. Bu hedefleriniz ve amaçlarınızı gerçekleştirmek için çaba harcayın. Kendinizi geliştirmeye çalışın. Başarıyı, şans ve rastlantılara bırakmayın. Yoksa başarıya ulaşma şansınız hiç yoktur.?
Narin, kurumlarının, işverenlere yönelik, personel temini, personel seçiminde ön insan kaynakları, engelli istihdamı, kurs hizmetleri ve işbaşı eğitim programları; işçilere yönelik, işsizlik sigortası ödemeleri, işyeri şikayetlerini inceleme, ücret garanti fonu ödemeleri, meslek edindirme hizmetleri ve girişimcilik belgesi; öğrenci, hükümlü ve engellilere yönelik, meslek seçimi, meslek edinme, staj imkanı ve kamu işçi alımları hizmetleri sunduğunu belirtti.
BAYRAM ÖZTÜRK KONUŞUYOR
Ardından konuşan Bandırma Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) Merkez Müdürü Bayram Öztürk de, kurumun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. 4 aydır Bandırma´da görev yaptığını vurgulayan Öztürk, şunları söyledi:
?Sosyal güvenlik, beşikten mezara kadar, hatta ölümden sonra bile arkada kalanlara sağlık ve ekonomik riskler konusunda katkı sağlayan bir kurumdur. Önceleri, iş kazası ve meslek hastalıkları ile ortaya çıkan kurumun çalışma alanları sürekli artarak bugünlere gelinmiştir. Hâlen, ülkemizde, SGK çatısı altında görev yapan yaklaşık 27 bin personel bulunuyor. Balıkesir ilinde, personel açığımız var. SGK, personel alımında büyük ölçüde, sizin eğitim-öğretim gördüğü okulların mezunlarından da yararlanıyor.?
Sosyal güvenliğin, Osmanlı Devleti döneminden önce bile, anne-babaların, akrabaların, çocukları koruması, yardımlaşma kurumlarının, muhtaç kişilere destek çalışmalarıyla gerçekleştiğine, şimdi ise bunun, yasayla yerine geldiğine işaret eden Öztürk, ?Şu anda ülkemizde, % 32 dolayında kayıt dışı çalışma olduğu biliniyor. Her gün, iş kazası geçiriliyor. Bu nedenle sosyal güvenlik çok önemli. Tabii ki, sosyal güvenlik ile bilinçli toplum olmanın yakın bir bağlantısı var? diye konuştu. Narin ve Öztürk, konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını da yanıtladılar. Önder BALIKÇI