AFAD GÖNÜLLÜLER MERKEZİ
Manyas’ın da ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi “1. Derece Deprem Kuşağı” içinde bulunduğuna dikkat çeken Kaymakam Yeşil, şunları söyledi:
“Bu gerçeğe paralel olarak ilçemizde ‘AFAD Gönüllüler Merkezi’ oluşturduk. Bu merkezde, şu anda farklı yaş ve farklı meslek gruplarında, hatta değişik mahallelerde oturan yaklaşık 23 kişi var. Hepsi gönüllü olan bu gönüllü arkadaşlarımıza, Gönen Arama ve Kurtarma ve Bandırma 911 aracılığıyla öncelikle amatör düzeyde arama-kurtarma, ilkyardım eğitimi vereceğiz. Bu çalışmaya başta Valiliğimiz olmak üzere Balıkesir AFAD Müdürlüğü de destek veriyor.”
KUŞ CENNETİ’YLE GURUR DUYUYORUZ
Manyas’a bağlı ovalarda ağırlıklı olarak çeltik, dağ köylerinde ise ormancılık yapıldığını belirten Yeşil, Kuş Cenneti Millî Parkı’yla gurur duyduklarına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:
“Bu parkımız, tüm Türkiye’de ‘Manyas Kuş Cenneti’ olarak biliniyor. Gelen konuklarımızı oraya götürüyoruz. Kuş Cenneti’nde yeni bir düzenleme yapılarak, vatandaşlar için fuaye bölümü de oluşturuldu. Ancak Manyas’ta yaşayıp, Kuş Cenneti’ni görmeyen çok sayıda vatandaşımız da var. Geçen yıl, kırsal mahallelerimizde bulunan kadın vatandaşlarımız için bir uygulama gerçekleştirdik. Kırsal mahallelerimizde oturan kadınlarımızı Kuş Cenneti’ne götürerek, orada kanser taramasından geçirdik. Böylece kadınlarımız hem Kuş Cenneti’ni gördüler hem de sağlık taramasından geçtiler. Kadınlarımız, bu uygulamamızdan çok mutlu oldular. Bu yıl da aynı uygulamayı yapmak istiyoruz.”
KIRSAL MAHALLELERE PARKE TAŞI
Kaymakam Emre Yeşil, Balıkesir Valiliği tarafından, Manyas’ın kırsal mahallelerine parke taşı desteği sağlandığını açıkladı. Yeşil, bu kapsamda kırsal mahallelere 10 bin metre karelik parke taşı döşendiğini belirtti.
SİVRİSİNEK MÜCADELESİ
Manyas’ta yaklaşık 83 bin dönümlük alanda çeltik üretimi yapıldığına işaret eden Yeşil, “Tabii ki, bu kapsamda sivrisinek ile de mücadele ediyoruz. Bu mücadele ilçemizde bulunan ‘Çeltik Komisyonu’ aracılığıyla yapılıyor” diye konuştu. ÖNDER BALIKÇI