Marmara Belediyeler birliği Bandırma`da toplandı

Marmara Belediyeler birliği Bandırma`da toplandı

Toplantıya Güney Marmara Belediyeler Birliği Üyesi beş Belediye Başkanı katıldı



Bandırma
ve bölgesi çevre sağlığını korumak ve bu yönde gerekli çalışmaları gerçekleştirmek için kurulan Güney Marmara Belediyeler Birliği olağan toplantısı, Bandırma`da Belediye Başkanı Sedat Pekel'in Başkanlığında gerçekleşti.
Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkanı Sedat Pekel, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysal, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Bandırma Belediye Meclis Üyeleri, Yalçın Cömert, Erhan Elmastaş, Suat Ok, Berna Serintuna, Tolga Tosun, Orkun Sencer ve Eşref Kasapoğlu, Erdek Belediye Meclis Üyesi Nimet Kalafat, Edincik Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ata ve Ocaklar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tepşik yer aldı.
Meclis gündemi ilk olarak tüzük gereği Birlik encümeni oluşturulmasıyla başladı.
Seçimi yapılan Birlik Encümenine Güney Marmara Belediyeler Birliği Üyesi beş Belediye Başkanı yer aldı.

Oluşturulan Birlik encümeninin ardından komisyonların seçimi gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonunda Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak, Belediye Meclis Üyesi Erhan Elmastaş ve Edincik Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Ata yer aldı. Denetim komisyonunda Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Cömert, Suat Ok ve Ocaklar Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tepşik yer aldı.  
Komisyon üyelerinin belirlenmesinin ardından gündem, yatırım planları, çalışma programı ve birlik bütçesiyle ilgili konularla devam etti.  Öte yandan üye belediyelerin faaliyet giderlerinin katılım paylarının ödenmesine ilişkin karar alındı.
Bununla birlikte birlik gündeminde Katı Atık Tesisiyle ilgili çalışmalar görüşülürken önceki haftalarda kentimizde bulunan müşavir firmanın saha ile ilgili yapmış olduğu çalışmaların son durumu ele alındı.
Bilindiği gibi Katı Atık Tesisi'nin Master Plan, Atık Karakterizasyon çalışmaları ve Fizibilite çalışmalarını gerçekleştiren müşavir firmalar PM GRUBU ile PARSONS BRİNCKERHOFF konsorsiyumu, geçtiğimiz hafta kentimizde yer almış, Birlik Üyesi belediyelerin katı atıklarının karakterizasyon çalışmaları konusunda belediyemizin ilgili teknik personeli ile çeşitli görüşmeler gerçekleştirmişti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli