İleri teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (Marmara OSB) 18. Müteşebbis Heyet Toplantısı yapıldı.
Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal’ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ardından yapılan basın açıklaması şöyle:
“Bandırma’da yükselmekte olan MarmaraOSB’nin 18.Müteşebbis Heyet Toplantısı Bandırma Kaymakamı ve Müteşebbis Heyet Başkanı Sayın Engin AKSAKAL’ın başkanlığında, Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saadettin ÇAY ve Müteşebbis heyeti oluşturan Sanayiciler ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Sanayi Odası temsilcilerinin de katılımı ile Marmara OSB Yönetim Merkezi toplantı salonunda 29 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Bandırma Kaymakamı ve Müteşebbis Heyet Başkanı Sayın Engin AKSAKAL, kamulaştırma sürecinin tamamlanmış olması ve hızla devam eden altyapı çalışmaları sebebiyle memnuniyetini dile getirerek, Marmara OSB çalışma ve faaliyetlerinin Ülkemiz, Bandırma ve OSB’miz adına hayırlı olmasını dilemiştir.
Toplantıda; Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Saadettin ÇAY Marmara OSB’nin 2022 yılı ilk altı aylık faaliyet raporunu Müteşebbis Heyet üyeleriyle paylaşmıştır. Başkanımız konuşmasında; Neredeyse %100’lük bir doluluk oranına ulaşıldığını ifade ederek, her gün yüksek teknoloji, savunma sanayi, uzay, havacılık, otomotiv ve medikal sektörlerinde faaliyet gösteren yerli ve yabancı, teknoloji ve ihracat odaklı firmalar OSB’mizden fabrika ve üretim tesisi yapmak için yer talep etmektedir, bu taleplerin büyük çoğunluğunu Balıkesir’deki diğer Organize Sanayi Bölgelerine yönlendirmekteyiz. Balıkesir ve Bandırma’nın pandemi sonrasında dünyada gelişen yeni üretim konseptine göre Jeolojistik bir bölge olması, büyük bir ilgi sebebi olmuştur. Altyapı çalışmalarının hız kesmeden devam ediyor olması ve birçok katılımcının 1. etapta fabrika inşaatlarına başlamak istemesi sebebiyle planlanandan da önce arsa tahsislerine başlanabileceğini ve önümüzdeki günlerde ilk fabrikaların temel atma törenleri için planlama yapacaklarını söyledi.
Yapılacak olan üretim tesissilerinin Mimari Konsept Kurulu tarafından belirlenen şehrin ve çevrenin dokusuna, kültürüne ve Anadolu Mimarisine uygun motifler taşımasına özellikle önem gösterileceği ve hazırlanan mimari tip projelerle Teknoloji ve Anadolu Mimarisinin uyumunun üretim tesissilerinde sergileneceğini dile getiren ÇAY, tesislerimiz sadece bir üretim ve ihracat üssü olmayacak, aynı zamanda bir yaşam ve sanat merkezi olacak dedi.
18. Müteşebbis Heyet Toplantısında, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Yıldız Teknik Üniversite Çevre Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet ÇAKMAKÇI ile imzalanan Genel Çevre ve Su Yönetimi Danışmanlık Protokolü çerçevesinde Prof. Dr. Mehmet ÇAKMAKÇI tarafından genel bir bilgilendirme yapılmış, Prof. Dr. ÇAKMAKÇI, Müteşebbis Heyet Üyelerine iklim değişikliği konseptinde, bölgenin su kaynakları ve su yönetimi ile üretim tesissilerinin çevreci yaklaşımlarının nasıl projelendirileceği konularında bilgi vermiş, MarmaraOSB ile yapılan bu iş birliğini çok önemsediklerini ve OSB’nin kuruluş aşamasında akademik düzeyde bir bilinçle çevre hassasiyeti göstermesinden duyduğu memnuniyet dile getirilmiştir. Prof. Dr. ÇAKMAKCI konuşmasının sonunda, “MarmaraOSB bizim için aynı zamanda bir laboratuvar ortamıdır, her şeyin baştan ve planlanarak yapılıyor olması hem akademik camiada hem de sanayi camiasında Yeşil OSB konseptine örnek gösterilecektir” dedi.
18. Müteşebbis Heyet Toplantımızda alınan kararlarla, ülkemize örnek, Jeolojiktik bir Üretim Üssü kurma konusundaki çalışmalarımızın Bandırma’mız ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diler"