Marmara OSB, “Yeşil OSB” olacak

Marmara OSB, “Yeşil OSB” olacak

Marmara OSB'de 70 parsel imara açıldı.

Marmara OSB'de 70 parsel imara açıldı

Marmara İleri teknoloji ve Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesl (Marmara OSB) yöneticileri basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Marmara OSB Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Akar, Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Özdemir, Marmara OSB Bölge Müdürü Hakan Sönmez ve Marmara OSB Teknik Müdürü Mert Yıldırım, yatırım ve faaliyetler hakkında bilgi verdiler.

Yöneticiler, şu andaki toplam alanı 2 milyon 200 bin metre kare olan Marmara OSB ile ilgili olarak şunları söylediler:

“Bölgemizde 190 sanayi parseli bulunuyor. Bölgemizdeki 16 kilometrelik iç yolların 14 kilometresi, yani yüzde 90’ı tamamlandı. 4,5 kilometrelik yolumuz ise 30 metre genişliğinde. Yine bölgenin yağmur ve atık su sistemi bitirildi. İçme suyu şebekesini de kısa sürede tamamlayacağız. AKSA ile yaptığımız protokol gereğince bölgenin doğalgaz sistemi de kuruldu. Toplam 7 adet enerji dağıtım merkezi kuracağız. Yine bölgeye 33 personelin görev yapacağı bir jandarma karakol binası yapılacak.”

YEŞİL OSB

“Marmara OSB’deki fabrikalarda bacalı fabrika olmayacağı için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu da gerekli değil. Kurulacak fabrikaların çatılarına Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulmasını zorunlu duruma getirdik. Böylece tüm bölgedeki enerjinin yüzde 60’ı, GES’ten sağlanacak. Yani biz ‘Yeşil Sanayi Bölgesi’ olacağız. Bölgemizde hiçbir kimya tesisi bulunmayacak. Bölgemizde evlerden daha az atık olacak. Çevreyi koruyan, atığı olmayan bir bölgeyiz. ”

70 PARSEL İMARA AÇIK

“Bölgemizde halen 70 sanayi parseli imara açık durumda. 7 fabrikanın temeli atıldı ve yapımı sürüyor. 9 fabrika ise ruhsat alma sürecinde. Yılsonuna kadar 150 sanayi parselini imara açmayı hedefliyoruz. Yine bölgemizde, ana yolumuzun sonunda, 30 bin metre karelik alanda Küçük Sanayi Sitesi kurmayı ve bu konudaki çalışmalarımızı yılsonuna doğru başlatmayı planlıyoruz. Bu bölgede 200, 300 ve 400 metre karelik 40 dükkân da yer alacak. Bölgemizde altyapı filtreleme sistemi bulunduğundan doğaya hiçbir atık verilmiyor. Zaten bölgemizi Bakanlık da denetliyor.”

10 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

“Bölgemizde 190 fabrika yer alacak. Tüm yatırımlar tamamlandığında 10 bin kişilik bir istihdam olacağını tahmin ediyoruz. Hiçbir fabrika suyla üretim yapamayacak. Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin hemen Bandırma’nın 1/5 binlik planlarını tamamlamasını bekliyoruz. Ardından da binlik planlar yapılmalı. Bölgemizde halen görev yapan tüm çalışanların yüzde 90’ı Bandırma’dan. Tarım topraklarını asla zayi etmiyoruz. Yıldız Teknik Üniversitesi ile projelerimiz, Kocaeli Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Fakültesi’yle toprak konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin mevcut veya yeni açılacak bölümlerinin de bölgemize istihdam açısından yararlı olması için iletişim halindeyiz. Bu arada başta deprem olmak üzere afetler konusunda da üniversitelerle iletişim kurarak önlemler alıyoruz.”   ÖNDER BALIKÇI



Enis edin
22.05.2024 22:54:16
Merhaba Yeşil osb olması çok güzel tabi ki ama unutulmamalı ki 2200 dönüm 2. Sınıf tarım arazisi bu osb için yok edildi ki 4 veya 5 km ötede kocaman taştepe var ki hiç bir tarım ürünü yetiştirilemiyor. Keşke o bölgeye yapılsaydı.