Marmara RO-RO yıllardır sefer izni bekliyor

Marmara RO-RO yıllardır sefer izni bekliyor

Erdek’teki Marmara RO-RO Kooperatifi, yıllardan beri Erdek-Paşalimanı-Marmara-Avşa-Tekirdağ hattında sefer yapma talebine olumlu yanıt alamıyor.

Erdek’teki Marmara RO-RO Kooperatifi, yıllardan beri Erdek-Paşalimanı-Marmara-Avşa-Tekirdağ hattında sefer yapma talebine olumlu yanıt alamıyor.

Kooperatifin Operasyon Müdürü Çağdaş Taşkesen, şunları söyledi:

“Eski yıllarda deniz ulaşımı konusunda izin, Liman Başkanlığı tarafından veriliyordu. Şimdi izin verme yetkisi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunuyor. Ancak yıllardır başvurmamıza rağmen bu hat için izni bir türlü alamadık. Biz, kooperatif olarak Erdek-Paşalimanı-Adalar-Tekirdağ arasında sefer yapmak istiyoruz. Çünkü bu konuda vatandaşlarımızın da özellikle yaz aylarında yoğun talebi var. 

Birçok vatandaş, çoğu kez gemi yetersizliği nedeniyle çoğu kez Paşalimanı Adası’nda üç gün bile mahsur kaldıklarını belirtiyorlar. Erdek-Paşalimanı-Adalar arasında halen sefer yapan GESTAŞ’a ait tek gemi var. O gemi de Tekirdağ’a gitmiyor. Eğer kooperatifimize bu hat için izin verilirse GESTAŞ’ın, bu hattan çekilebileceği öne sürülüyor. 

Oysa GESTAŞ, bu ulaşım için devletten sürekli teşvik aldığı kesinlikle bu hattan çekilmez, vazgeçmez. Kaldı ki, eğer kooperatifimize bu hat için ulaşım izni verilirse, GESTAŞ’tan çok daha ucuza araç ve yolcu taşıyacağız. Bu isteğimizi bir kez daha Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Akın’a ileteceğiz.”

Başkanlığını Sinan Taşkesen'in yaptığı Marmara Ro-Ro Erdek Deniz Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi bünyesinde 12 geminin bulunduğu, bu gemilerin ortalama 65-300 arasında taksi taşıma kapasitesinde olduğu belirtildi. ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Marmara - yıllardır sefer bekliyor
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı