Tarih: 22.08.2014 14:30

Marmarabirlik organik zeytin üretimine yeşil ışık yaktı

Facebook Twitter Linked-in

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa coğrafi bakımdan organik tarıma uygun olan Marmara Adası’nda alt yapı desteğinin sağlanması halinde organik zeytin ve zeytinyağı üretimi yapabileceklerini söyledi. Asa ”Sektörde büyük eksikliği hissedilen organik zeytin pazarına girmemiz halinde , bu pazardaki açığı kapatıp, üretici ortaklarımıza katma değer sağlayacağımız gibi hem Birliğimizin marka gücünü arttırarak, hem de sektördeki haksız rekabetin önüne geçerek tüketici memnuniyetini sağlarız” diye konuştu.

MARMARA ADASI KAYMAKAMI VE BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Marmara Adası  Kaymakamı Yakup Güven, Belediye Başkanı Süleyman Aksoy Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa’yı Başköy  Entegre Tesisleri’ndeki birlik merkezinde  ziyaret etti. Ziyarete Marmara Adası Kooperatif Başkanı Hasan Organ ile yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Marmara Adası İlçe Kaymakamı Yakup Güven ile İlçe Belediye Başkanı Süleyman  Aksoy ziyaret amaçlarının  üreticilere Marmara Adası’nda organik tarım yapılmasını teşvik olduğunu söyleyerek Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa’ya  Marmarabirlik’in  bölgedeki kooperatif ortakları aracılığıyla  organik zeytin yetiştiriciliği konusunda  ortak bir proje yürütülmesi teklifinde  bulundular.

İlçe Belediye Başkanı Süleyman Aksoy,organik zeytin ve zeytinyağı üretimi için Marmara Adası’nın  en elverişli bölge olduğunu ve kooperatif ortaklarının sıcak bakması halinde her türlü yerel  yönetim bazında destek sağlayacaklarını söylediler.

BAŞKAN ASA : “KONUYLA İLGİLENİYORUZ”

Birlik Başkanı Hidamet Asa da dünyada artık organik üretim ile pazarının katma değer sağlayan önemli bir sektör haline geldiğini ve pazar payını sürekli arttırdığını belirterek, konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi.

Başkan Asa konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:                                          

“ Marmara Adası’nın coğrafi olarak organik tarıma elverişli olduğunu siliyoruz.Organik tarım ya da Ekolojik tarım  toprak verimliliğini, çevrenin korunmasını ve gıda güvenliğini esas alan,üretimden tüketime kadar her aşamasının kontrole bağlı olduğu sertifikalı bir üretim  sistemidir.Dolayısıyla  salt doğal ve ilaçsız üretimin adı  Ekolojik üretim değildir. Maalesef  tarım sektöründe merdiven altı üretim mevcut. Biz üretici ortaklarımızın ürününün her safhasını kontrol ettiğimiz gibi zeytini de doğal fermantasyon yöntemiyle işlememize rağmen  organik zeytin üretimi yapılmasını ve tüketiciye  sunulmasını da önemsiyoruz”.

 Organik tarımda organik zeytin üretimine sıcak baktıklarını söyleyen Başkan Asa, gerekli alt yapı oluşturulması durumunda “Marmara Adası’nda  üretime geçebiliriz” dedi.  Başkan Asa”Marmara Adası’nda yaklaşık bin 500 ton sofralık zeytin üretimi söz konusu. Sertifikasyon ve diğer alt yapının oluşturulması ve üreticimize gerekli desteğin verilmesi halinde organik zeytin ve zeytinyağı üretimine geçebiliriz. Bizim bu sektöre girmemiz halinde hem üreticimize katma değer sağlamış oluruz, hem sektöre öncülük eder, sağlıklı rekabet ortamı geliştiririz, hem  Birliğimizin marka gücünü  arttırırız, hem  çevre ve gıda güvenliği konusunda müşteri memnuniyeti kazanırız, hem de ülke ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlarız” diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —