Tarih: 20.09.2018 20:13

Marmarabirlik´ten gerçekçi rekolte uyarısı

Facebook Twitter Linked-in

Marmarabirlik´e bağlı 8 kooperetifte geçtiğimiz hafta başlayan rekolte beyan döneminin 1 haftalık süresi tamamlanırken, bugüne kadar 10 bin ton beyan alındı. Kampanya öncesi rekolte beyan konusunda uyarılarda bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alımlarını kota uygulaması olmadan yapmak istiyoruz. Tabi ki, bunu belirleyen ortaklarımız oluyor. Gerçeğe yakın beyan verilmezse, kota uygulaması kaçınılmaz olacaktır. Aslında kotayı koyan da, kotanın kalkmasını sağlayan da ortaktır.?dedi.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçtiğimiz yıl ürün alımlarına değinerek, ?2017-2018 kampanyasında ortaklarımızdan 55 bin ton beyan alınmıştı. 50 bin ton ürün alım planıyla başladığımız kampanyada, 51 bin 500 ton ürün alımı gerçekleştirilmişti. Göreve geldiğimiz günden bugüne kota uygulaması yapılmıyor. Gerçekçi beyan verilmemesi durumunda kota uygulaması yapılmıyor? diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü;

?Buradan ortaklarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Gerçeğe yakın beyanda bulunun. Gerçekten uzak beyan verilmesi durumunda Marmarabirlik alım planından uzaklaşıldığı gibi, kısıtlama da kaçınılmaz olacaktır. Gerçek dışı verilen beyanların kurumumuzu plansızlığa ittiğini geçtiğimiz dönemlerden iyi biliyoruz. Ortaklarımızın özellikle bilmelerini isterim ki, 32 bin aktif ortağımız, 1 ton gerçek dışı beyanda bulunmuş olsa 32 bin ton alım planımız şaşmış olacaktır. Kota uygulaması olacaksa, ortaklarımızın 5 yıllık teslim ettiği ürünün ortalamasına göre kota belirlendiği için, geçmiş yıllarda ürün teslimatı yapmadıysanız, rekolte beyan miktarı kadar ürün verme hakkınız olmaz. Kısacası ne kadar ürün teslim ettiyseniz, o kadar ürün verme hakkınız olur.?

/resimler/2018-9/20/2019405475024.jpg

            ?MARMARABİRLİK´E GÜVENİN?

Ülke olarak zorlu bir süreçten geçildiğini söyleyen Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ?2010 yılından bu yana her zaman üreticilerimizin yanında olduk ve mağdur etmedik. 2018-2019 ürün alım kampanyasında öncelikli hedefimiz geçtiğimiz yılın fiyatlarını korumaktır. Eğer piyasa koşullarında ürün alım fiyatlarında artış yaşandıysa, Marmarabirlik olarak üreticimizi asla mağdur etmez, ilave artış da yapılır. Bugüne kadar ne söylediysek yerine getirdik. Ortaklarımızı mağdur etmeden, kurumumuzu da zarar ettirmeden Marmarabirlik´i düzlüğe çıkardık. Marmarabirlik yönetim kuruluna güvenin?? diye konuştu.

/resimler/2018-9/20/2020574611810.jpg

?İRİ DANEYE İHTİYACIMIZ VAR?

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ?Ülke genelinde ve faaliyet bölgemizde rekoltenin yüksek olacağını ön görmekteyiz. Marmarabirlik´in satış planı çerçevesinde bu kampanya döneminde iri daneli ürüne ihtiyaç duyulmaktadır. Sebebi, uzun yıllar süren çalışmalarımızın ardından şarküteri reyonlarına girmiş olmamızla birlikte, bir taraftan satışlarımız 23 bin tonlardan 40 bin ton bandına ulaşırken, diğer taraftan da son yıllarda tüketicide kaliteli zeytin denince iri daneli zeytin olduğu algısı oluşmasıdır. Tüketicinin istediği ürünü alamazsak satışlarımız düşer.? dedi.

Marmarabirlik için alım planı ve stok durumunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Asa, ?Geçtiğimiz yıl üreticimize destek olmak adına 460 kalibre ürünü 4.10 TL´ye aldık. Aradan bir yıl geçmesine rağmen, bu kalibredeki ürün piyasada 2-3 TL´ye satılması Marmarabirlik´in elini kolunu bağladı. Aynı zaman da diğer firmalarla rekabet şansımızı azalttı. İnce dane konusunda geçtiğimiz yılda olduğu gibi Marmarabirlik´ten fedakarlık beklemesin. Eğer, Marmarabirlik zarar ederse, ürün alamayan, ürün bedellerini zamanında ödeyemeyen, ürün bedellerini kredi ile ödeyen, öz kaynakları faizlere giden, yatırım yapamayan ve sürekli zarar eden bir kurum haline gelir.? şeklinde konuştu.

/resimler/2018-9/20/2021476956603.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —