Meclis toplantısına büyük ilgi

Meclis toplantısına büyük ilgi

Başkan Pekel'in çalışma raporuna kabul




Bandırma Belediye Meclisi'nin nisan ayı olağan toplantısında, Belediye Başkanı Sedat Pekel'in, 2011 yılını kapsayan çalışma raporu CHP ve MHP'li üyelerin toplam 20 evet oyuyla kabul edilirken, 8 AKP'li üye, rapora ret oyu verdi.

Salonun dinleyici sıralarının muhtarlar, Kent Konseyi üyeleri, siyasi partilerin ilçe yöneticileri ve vatandaşlar tarafından tamamen dolduğu toplantıda Başkan Pekel'in  çalışma raporunun görüşülmesi ve oylanması sırasında Meclis Başkanlığını, meclis birinci başkan vekili, CHP'li Yalçın Cömert üstlendi.

Başkan Pekel, çalışma raporunun özetini sunup, 2011 yılında verimli bir çalışma dönemi geçirdiklerini öne sürerken, Çağdaş belediyecilik hedefine ulaşmak için halkıyla barışık, vatandaşlarını dinleyen, ona değer veren, sıkıntı ve sorunlarını olanakların verdiği oranda hızla çözüme kavuşturan bir anlayışla hizmetlerimiz sürdürülmüştür” dedi.

Pekel'in çalışma raporunu AKP grubu adına eleştiren Mesut Tatlıdil, Bandırma Belediyesi'nin, 2011 yılında ciddi hiçbir yatırımı bulunmadığı öne sürerek, Pekel'in çalışma raporuna olumsuz oy vereceklerini açıkladı.

MHP grubunun, çalışma raporu üzerinde söz almadığı toplantıda CHP grubunun düşüncelerini, Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza dile getirdi. Üç yılda cadde ve sokaklara 106 bin ton asfalt döktüklerini belirten Mirza, kendilerinden önceki 5 yıllık AKP döneminde dökülen toplam asfaltın 70 bin ton olduğunu açıkladı. AKP yönetiminden kalan borçlar ve siyasi engellemelere karşın başarılı bir çalışma yılını geride bıraktıklarını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:

Gelecek dönemden kalma 21 milyon liralık borcu ödedik. Gelecek yıllardan kalma, Gönen Barajı'ndan gelen su için Hazine'ye 71 milyon liralık borcumuz için İller Bankası'ndaki payımızın her ay yüzde 40'ı kesiliyor. Bu ortam ve koşullar altında başarılı olduğumuz gibi Bandırma'daki yasakları kaldırdık. Bandırma'yı, demokrasi ve özgürlüğün kenti yaptık.”

Pekel'in, eleştirileri yanıtlamasının ardından gerçekleşen oylamada yıllık çalışma raporu kabul edildi.

Başkan Pekel, raporunun kabul edilmesinden sonra meclis üyelerine teşekkür etti.

Meclis toplantısında ayrıca, Encümen üyeliklerine CHP'den Muhsin Eker ve Abdurrahman Buzlu; Plân ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine CHP'den Mehmet Fahri Sert, Erhan Elmastaş, Yalçın Cömert, AKP'den Fazlı Özpolat ve Mesut Tatlıdil; Târife Komisyonu'na CHP'den Berna Serintuna, Lâle Timurodaman Kılıç, Erhan Elmastaş; AKP'den Niyazi Güler, Eşref Kasapoğlu seçildiler.

İmar Komisyonu üyeliklerine CHP'den Cemal Adıgüzel, Suat Ok, Tolga Tosun, AKP'den Sabri Külcü, Orkun Sencer; Kıymet Takdir Komisyonu üyeliklerine ise CHP'den Mehmet Fahri Sert, Necdet Sidat getirildiler.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli