Mekin ve Kortay’a ödül

Mekin ve Kortay’a ödül

“Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Türk sinemasının usta oyuncuları Ahmet Mekin ve Göksel Kortay ödüllendirildi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Türk sinemasının usta oyuncuları Ahmet Mekin ve Göksel Kortay ödüllendirildi.

Kültür Park Amfi Kemal Sunal Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen törende “Yeşilçam Efsanesi” Ahmet Mekin’e, “Kültür ve Sanatta Yaşam Boyu Onur Ödülü”, Göksel Kortay’a ise “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” verildi. Törene katılamayan Kortay adına ödülü Sevinç Erbulak aldı. Mekin ve Kortay’ın ödüllerini Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve Büyükçekmece Belediyesi Koordinatörü H. Gürhan Ozanoğlu verdi.

MEKİN TORUNUYLA KATILDI

1980’li yıllardan beri Erdek’in Ocaklar Mahallesi’nde yaşayan Ahmet Mekin, ödül törenine kendisi gibi oyuncu olan Mekin Sezer ile birlikte geldi.

Mekin, ödül töreninde yaptığı konuşmada, 93 yaşında olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Sizler için çok güzel günler geliyor. Hepiniz güzel ve daha aydınlık günler, daha güzel bir Türkiye görün. Hep birlikte yaşayalım bunları. Bu Türkiye bir Mustafa Kemal yetiştirdi ama ülkemizi daha ileri götürecek çok Mustafa Kemaller yetiştirecek. Yürekten inanıyorum buna. Beni bu ödüle değer bulan Türk halkına inanıyor, hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Göksel Kortay da törene bağlanarak kendisine verilen ödül için teşekkür etti. 

Törenin ardından Işın Karaca, konserinde sevilen şarkılarını seslendirdi. Karaca, bu arada şarkısı Suat Suna ile düet yaptı.

Halkın oylarıyla Ahmet Mekin ve Göksel Kortay’ın ödül aldığı “25. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali”ne 75 ülkeden 1200 kültür ve sanat elçisi katıldı.