Tarih: 05.07.2024 11:26

Melih Çınar Sergi Salonu Büyükşehir’e verildi

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın başkanlığındaki toplantı, belediyenin son bir aylık çalışmalarını yansıtan video görüntüsü ile başladı.

Ardından gündemin görüşülmesine geçildi.

Toplantıda diğer kurum ve kuruluşlarına ait yapım, bakım, onarım ve taşıma işlerinin Bandırma Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü yazısı oybirliğiyle kabul edildi.

HURDA YÖNERGESİ

Meclis toplantısında Bandırma Belediyesi Hurda Yönergesi ile ilgili, Makine, İkmal, Bakım ve Onarım Müdürlüğü yazısı görüşüldü. Belediye Başkanı Dursun Mirza, 158 dönümlük belediye şantiyesindeki atıkları temizleyerek gelire dönüşmek istediklerini, bu konudaki yönergeyi Kocaeli Belediyesi’nden aldıklarını belirtti. Yönergenin hazırlanması oybirliğiyle kabul edildi.

MELİH ÇINAR SALONU BÜYÜKŞEHİR’E VERİLDİ

Barış Manço Kültür Merkezi’nin zemin katındaki Melih Çınar Sergi Salonu’nun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis talebi hakkındaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yazısı da gündemdeydi.

Başkan Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkiye Belediyeler Birliği ile “Dijital Gençlik Merkezi” kurmak için protokol imzaladığını belirterek, Melih Çınar Sergi Salonu’nu 5 yıllık süreyle bedelsiz olarak istediğini açıkladı. Mirza, şunları söyledi:

“Bu salonda gençleri dijitalleşme konusunda gençlere eğitim verecekler. Paşakent Mahallemizde bulunan ve 20 yıldır tamamlanamayan Kültür Merkezi binası da Bandırmalı yeni bir müteahhide verildi. Bu merkezin bir yıl içinde tamamlanacağı söyleniyor. Bu bina tamamlanırsa bu dijital merkezi o binaya alabiliriz.”

Bu arada söz alan CHP’li Elif Didem Çidem, birçok sanatçının sergiler açtığı, kentin merkezinde yer alan bu salonun Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilmesini doğru bulmadığını vurgulayarak, “Sanatçı kimliğimle bu isteği doğru bulmuyorum ve üzülüyorum” dedi. 

Belediye Başkanı Dursun Mirza, Çidem’in bu konudaki duyarlılığını doğru bulduğunu, ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışmak adına bu yerin tahsisine sıcak baktığını belirtti.

Oylamada, Elif Didem Çidem’in çekimser oy kullanırken, diğer meclis üyelerinin olumlu oylarıyla sergi salonu 5 yıllığına ve bedelsiz olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi.

İKİ ARSA SATIŞI

Toplantıda, belediyeye ait iki arsanın satışı için encümene yetki verildi. 600 Evler Mahallesi’nde, Adalet Sarayı’nın bulunduğu bölgedeki imarlı iki parselin satışına AK Parti Grubu ret oyu verdi. Satış için encümene yetki oy çokluğu ile kabul edildi.

AÇIK HAVA REKLAM ARAÇLARINI BELEDİYE PAZARLAYACAK

Belediyeye ait “raketli” (durak, raket, bilbaord ve megalight) açık hava reklam araçlarının ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü yazısı görüşüldü. Mirza, bu reklam araçlarının şimdiye kadar ihaleyle satıldığını belirterek, “Geçen yıl ihaleyle verdiğimiz bu yerlerden belediyenin kasasına bir yılda sadece 287 bin lira girmiş. Artık biz, bu reklam araçlarını kendimiz satışa çıkarmak ve bunu denemek istiyoruz” dedi. 

Bu araçları belediyenin pazarlaması oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıya mazereti nedeniyle AK Partili Mehmet Doğan katılmadı. ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —