Milli Sporcu Hakan Gencer en büyük balık ödülünü kazandı.

Milli Sporcu Hakan Gencer en büyük balık ödülünü kazandı.

TÜRKİYE, 34. ERKEKLER ve 3. KADINLAR CMAS ZIPKINLA BALIK AVI AVRUPA-AFRİKA ŞAMPİYONASINDA ERKEKLERDE ŞAMPİYON OLDU, KADINLARDA GÜMÜŞ MADALYAYA KAZANDI

TÜRKİYE, 34. ERKEKLER ve 3. KADINLAR CMAS ZIPKINLA BALIK AVI AVRUPA-AFRİKA ŞAMPİYONASINDA ERKEKLERDE ŞAMPİYON OLDU, KADINLARDA GÜMÜŞ MADALYAYA KAZANDI

Türkiye, ilk kez ev sahipliği yaptığı 34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası’nda, takım olarak erkeklerde şampiyon, kadınlarda ikinci oldu. Şampiyonada bireysel sıralamada erkeklerde Milli Sporcularımız Hakan Gencer en yüksek puanı alarak birinciliğe, Fahrihan Uysal ikinciliğe imza attı. 

34. Erkekler ve 3. Kadınlar CMAS Zıpkınla Balık Avı Avrupa-Afrika Şampiyonası, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) işbirliğiyle Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Balıkesir’in Erdek ilçesinde gerçekleştirildi. Avrupa-Afrika Şampiyonluğu’nda Ukrayna, Tunus, İspanya, Portekiz, Norveç, Montinegro, Libya, İtalya, Yunanistan, Fransa, Finlandiya, Danimarka, Güney Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Hırvatistan, Bulgaristan, Cezayir, İngiltere ve Türkiye’den 6 kadın, 18 erkek takımı mücadele etti.  Erdek ilçesinin İlhanköy açıklarında yedekler dahil 113 sporcu 73 botla iki gün boyunca 5’er saatlik dalışlar gerçekleştirerek, tür ve ağırlık bakımından en yüksek puana sahip balıkları yakalamak için nefeslerini tuttular. Şampiyonada ülkemizi resmi sponsoru Labrax olan TSSF Zıpkınla Balık Avı Kadın ve Erkek Milli Takımlarımız temsil etti. 

TAKIM OLARAK ERKEKLERDE ŞAMPİYON, KADINLARDA AVRUPA-AFRİKA İKİNCİSİ OLDUK

Sahil güvenlik ve itfaiye botlarının eşlik ettiği yarışmalarda tartı ve puanlama işleminin ardından takımlarda ve bireyselde Avrupa-Afrika şampiyonları belli oldu. 2019 yılındaki şampiyonada bronz madalya kazanan Labrax sponsorluğundaki Zıpkınla Balık Avı Erkek Milli Takımımız elde ettiği puanla 34. Erkekler Avrupa-Afrika Şampiyonu olurken, Labrax resmi sponsorluğundaki Zıpkınla Balık Avı Kadın Milli Takımı’mız ise 3. Kadınlar Avrupa-Afrika Şampiyonası’nın ikincilik kürsüsüne çıkarak gümüş madalya kazandı. Bireysel erkekler sıralamasında Milli Sporcularımız Hakan Gencer birinci olurken, Fahrihan Uysal ikinci oldu. Türkiye, en büyük balık ödülünün de sahibi oldu. Milli Sporcumuz Hakan Gencer en büyük balık ödülünü kazandı. 

Erkeklerde şampiyon olan ve dereceye giren takımlar şöyle sıralandı: 1. Türkiye, 2. Hırvatistan, 3. İspanya. Kadınlarda şampiyon olan ve dereceye giren takım sıralaması: 1. İspanya, 2. Türkiye, 3. Hırvatistan. Bireysel sıralama kadınlarda en yüksek puanı alan Fransa Milli Takımı’ndan Amandine Lisa Virgine Gomez birinci olurken, ikinci Hırvatistan Milli Takımı’ndan Ivana Bralic, Norveç Milli Takımı’ndan Lidija Vukiç üçüncü oldu. Bireysel erkeklerde Türk Milli Takımı’ndan Hakan Gencer birinci, Fahrihan Uysal ikinci, Hırvatistan Milli Takımından Antonio Buratovic üçüncü oldu. 

Şampiyon takım ve sporculara madalyaları, Şahser Liva Otel önündeki tören alanında takdim edildi. Madalya törenine Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, TSSF Başkanı Fatih Uysal, TSSF Başkan Vekili Kadir Sağlam katıldı. 

TSSF Başkanı Fatih Uysal yaptığı açıklamada, Kadın ve Erkek Milli Takım sporcularını elde ettikleri şampiyonluk ve dereceler için gönülden kutladığını söyleyerek, “Milli takım sporcularımızla gurur duyuyoruz. Ülkemize bu branşta ilk uluslararası madalyayı kazandırdılar. Kadın Milli Takımı’mız Avrupa-Afrika ikincisi oldu. Muhteşem bir başarı. Hemen her branşımızda olduğu gibi zıpkanla balık avı branşımızda da artık uluslararası şampiyonluklara imza atıyoruz. Gururlu ve mutluyuz. Milli Takım antrenörlerimizi ve sporcularımıza bize ve ülkemize yaşattıkları bu başarı için teşekkür ediyoruz” dedi. 

TSSF Başkan Vekili Kadir Sağlam şunları söyledi: “Gerçekten çok heyecanlıyız. Çok büyük bir başarının altına imza attık. Erkeklerde ilk kez Avrupa-Afrika Şampiyonluğu, kadınlarda gümüş madalyayla ilk kez uluslararası bir başarıya imza attık. 2019’da erkeklerde bronz madalyanın ardından böylesine büyük bir başarı bizleri ve ülkemizi gururlandırdı. Zıpkınla Balık Avı Milli Takım sporcularımıza ve değerli antrenörlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ayrıca bireysel sıralama erkeklerde iki milli sporcumuz birinci ve ikinci oldu. Başarılarımız peş peşe geldi. Sporcu ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Sağolun, varolun.”

TSSF Başkan Vekili Kadir Sağlam, 17 ülkenin milli takımlarına başarılı bir organizasyonla ev sahipliği yaptıklarını belirterek, “Şampiyonluk yarışmalarının federasyonumuz ve ülkemizin ev sahipliğinde yapılmasında önemli desteği olan Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu Başkanı Sayın Anna Arzhanova’ya (Arjanova) çok teşekkür ederiz. Bu organizasyonda Gençlik ve Spor Bakanı’mız Sn. Dr. Osman Aşkın Bak ve Bakan Yardımcımız Sn. Hamza Yerlikaya başta olmak üzere, Sayın Balıkesir Valimize, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın Erdek Kaymakamımıza, Sayın Erdek Belediye Başkanımıza, Gençlik ve Spor İl ve İlçe Müdürlüklerimize, Federasyon Başkanımıza, Sn. İrfan Kara koordinatörlüğündeki organizasyon ekibimize, emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi. 



  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli
  • Perşembe 34.6 ° / 15.1 ° Güneşli