Minyatür sergisi açıldı

Minyatür sergisi açıldı

Bandırma Belediyesi’nin “6. Kitap Günleri” etkinlikleri kapsamında “İnsan Dünyadır” isimli minyatür sergisi açıldı.

Bandırma Belediyesi’nin “6. Kitap Günleri” etkinlikleri kapsamında “İnsan Dünyadır” isimli minyatür sergisi açıldı.

Tunç Başaran Kültür Merkezi’nde, Manisalı emekli hekim Dr. Figen Gürsoy tarafından açılan sergide dünya çapında tanınmış yazar Yaşar Kemal’in 57 kitabının minyatürleri yer alıyor. 

Serginin açılışında CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Karakoyun, Balıkesir Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Muhammet Can, Yaşar Kemal Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan, belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir topluluk katıldı. 

Bugüne kadar kişisel ve karma olmak üzere 120 sergiye katılan Dr. Figen Gürsoy, açılışta yaptığı konuşmada, 4 yıllık bir çalışma sonunda hazırladığı bu serginin İzmir ve Eskişehir’den sonra Bandırmalılarla buluştuğunu belirterek, “Sergimin hedef kitlesi elbette ki herkestir ama öncelikle öğrencilerdir” dedi. Gürsoy, Belediye Başkanı Dursun Mirza’nın doğum gününü de kutladı. 

Ardından Yaşar Kemal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kenan Mortan konuştu.

Belediye Başkanı Dursun Mirza da konuşmasında minyatür sergisi açılan Yaşar Kemal’in, edebiyatımızın köşe taşlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Ülkemizin gelecek günlerinin güzel ve aydınlık olacağına inanıyorum” dedi.

Dr. Figen Gürsoy’un sergisi 24 Eylül-4 Ekim 2024 tarihleri arasında açık kalacak.  ÖNDER BALIKÇI