Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ilçede devlet kurumlarının belediyeden habersiz kaçak, ruhsatsız inşaatlar yaptıklarını açıkladı.
Mirza, konuyla ilgili olarak gazetecilere, ?10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü?nde verdiği yemekte açıklamalarda bulundu.
ÜNİVERSİTEDE RUHSATSIZ İNŞAATLAR
Kredi ve Yurtlar Kurumu´nun, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi kampüsü içinde 1100 kişilik yurt yapımı için 250 dolayında ağacı kesmesiyle ilgili olarak sosyal medyada Bandırma Belediyesi´nin de suçlanmasının anlamsız olduğuna dikkati çeken Mirza, ?Bu yer belediyemize ait değil. Üniversite tarafından, 4 blok durumunda yurt yapımı için Kredi ve Yurtlar Kurumu´na tahsis edilmiş. Bu yurdun yapımı için belediyemizden proje ve ruhsat konusunda hiçbir şekilde izin alınmadı. Kredi ve Yurtlar Kurumu müteahhidi, bize ruhsat için değil, bölgeye elektrik bağlantısı yapmak için elektrik kurumuna vermek için izin isteyince hiçbir ruhsat girişimi bulunmaması nedeniyle elektrik izni vermedik. Bize önce inşaat için izin, proje ve inşaat ruhsatı başvurusu yapmaları gerektiğini belirttik.?
Yurt yapımı için bölgedeki ağaçların kesilmesi izninin Bandırma Orman İşletme Müdürlüğü´nden alındığını vurgulayan Mirza, hâlen bu inşaatın ?kaçak? konumunda bulunduğunu belirtti.
ÜNİVERSİTENİN ÜST KATI DA KAÇAK
Mirza, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi binasının üstüne bir süre önce yapılan çekme katın da ruhsatsız olduğuna işaret ederken, ?Bu katın yapımı konusunda da belediyemize en küçük bir ruhsat başvurusu yapılmadı? diye konuştu.
OKUL İNŞAATLARI DA KAÇAK
Bandırma´da hâlen sürmekte olan okul inşaatlarının da ?kaçak? konumunda bulunduğunun altını çizen Mirza, şunları aktardı:
?Yaman Egeli ve Hürriyet ilkokullarının, Cumhuriyet İlkokulu ve Kemal Pireci Lisesi ek inşaatları için de belediyemizden ruhsat alınmadı. Bu inşaatlar da belediyemizin izni olmaksızın yapılıyor. Ülkemizde ve Bandırma´da deprem riskini unutmamak gerekir. Devlete ait bu kaçak yapıların denetimini kimin yaptığını merak ediyorum. Biz de zor durumda kalıyoruz. Şimdi ruhsatsız yapılacak bu yurt binasını veya okulları yıkalım mı??
Bandırma Belediyesi olarak eski tekel binasının bulunduğu alanda 600 kız, 600 erkek öğrenci için yurt yapmak için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne yaptıkları izin başvurusunun hâlen Büyükşehir Belediye Meclisi´nden geçmediğine dikkati çeken Mirza, ?Biz, kat karşılığı burada yapmak istediğimiz yurt için yasal yolları izlerken, Bandırma´da ise buna uyulmuyor. Herkesin yasa ve yönetmeliklere uyması gerekir? dedi.
KAÇAK KAZILARDAN ŞİKAYET
Bandırma´nın cadde ve sokaklarında, başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere çeşitli kuruluşların yaptığı kazılardan şikayet eden Mirza, şöyle konuştu:
?Kazılan bu yerleri, belediyemize bağlı 5 ekip yeniden yapmaya çalışıyor. Eski yıllarda bu konudaki çözüm şöyleydi: Kazı yapacak kurum, belediyemize gelip kazı iznini alır, bozacağı yolların parasını yatırır, daha sonra bu yolları biz onarırdık. Şimdi buna uyan yok. Kazıp gidiyorlar. Tüm onarma harcamalarını belediyemiz yapıyor. Bugüne kadar 3 milyon lira tamirat harcaması yaptık.?
BASKİ´YE HACİZ İŞLEMİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne bağlı BASKİ´den, katı atık bedeli olarak 4 milyon lira alacakları bulunduğunun altını çizen Mirza, şunları söyledi:
?Bu katı atık bedelleri bize 8-9 aydır ödenmedi. Bu kuruma üç kez yazı göndererek, yasal bu alacaklarımızın ödenmesini istedik. Ancak olumlu yanıt alamadık. Bunun üzerine haciz işlemi başlattık.?