Mirza’dan yeni proje açıklamaları

Mirza’dan yeni proje açıklamaları

Başkan Dursun Mirza’dan yeni proje açıklamaları Edincik meydanı, Livatya projesi, Belediye Bandosu ve diğerleri

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, son 5 aylık süre içinde belediyenin gelirinin 415 milyon olduğunu açıkladı.

Belediye personelinin aylık maaşlarının ise kendisinden önce şişirilen kadrolarla 60 milyonu bulduğunu belirten Mirza, şunları söyledi:

“Belediyemizin, önceki yıllardan gelen 150 milyonluk Sosyal Güvenlik Kurulu(SGK) borcu bulunuyor. Aslında bu borcu taksitlendirerek ödemek istedik ama siyasi iktidar, ‘Hemen ödeyeceksin’ diye bizi sıkıştırıyor. İller Bankası’ndan ise bize sadece 37 milyon pay geliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden, geçmiş yıllardan gelen 45 milyon alacağımız var.”

EDİNCİK KAPALI PAZAR YERİ

Kendisinden önceki belediye başkanı Tolga Tosun’un döneminde başlatılan Edincik Kapalı Pazar Yeri projesinin sadece yüzde 35’inin tamamlandığını belirten Mirza, “Zaten bu projenin müteahhidi İhsan Kuruoğlu da vefat etti. Bu projede çok sayıda gereksiz malzeme de kullanıldığını belirledik. Bu projenin mutlaka revize edilmesi gerekiyor. Kaldı ki Edincikli vatandaşlarımızın ısrarlı bir kapalı pazar yeri talebi de yok” dedi.

Edincik’in meydan bölgesinde başta Şehir Kulübü binası olmak üzere bazı eski binaların yıkılarak, yeni bir proje yapmayı düşündüklerini vurgulayan Mirza, “Edincik’in yeni bir meydan projesine ihtiyaç var. Bu eski binalar yıkılarak, yeni meydan projesine dahil edilebilir. Yıkılan bu binaların yerine 10 dolayında dükkân yapılabilir” diye konuştu.

Edinciklilerin öncelikle yol ve sokak düzenlemeleri istediklerine işaret eden Mirza, “Bu arada, Edincik’teki tarihi nitelikli iki sokağı yeniden düzenleyeceğiz” dedi.

Belediyenin bütçesini iyi kullanmak zorunda olduklarının altını çizen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, şunları söyledi:

“Belediyemiz, mülk açısından zengin durumda bulunuyor. 8 bin dönümlük arazimiz, 2 bin dönüm arsamız var. Bazı kişiler, bu mülklerimizden sattığımızda bizi eleştiriyor. Bandırma için hizmet ve yatırıma kullanıldığında mülk satışı yapmamızın hiçbir sakıncası yok.”

Bandırma’nın sürekli büyüyüp gelişen bir kent olduğuna dikkati çeken Mirza, “Buna paralel olarak Bandırma, 2. Organize Sanayi Bölgesi ihtiyacı duyuyor. Küçük Sanayi Bölgemizdeki alanın genişletilmesi isteniyor” dedi.

LİVATYA PROJESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma yaparak “Livatya Projesi”ni gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatan Mirza, “Bu projeyi çok önemsiyoruz. Proje kapsamında amfi tiyatro, lokantalar ve halk plajı da yer alacak” diye konuştu.

ESKİ İSKELEYE BALIK LOKANTALARI

Bandırma’nın eski iskelesinin L bölümüne 4 adet balık lokantası kurmayı planladıklarını belirten Mirza, bu konuda Liman Başkanlığı’ndan izin ve onay aldıklarını açıklarken, “Bandırma’nın, kaliteli balık lokantalarına ihtiyacı var” dedi.

Mevcut balıkhanenin, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunduğuna işaret eden Mirza, bu balıkhanenin tapu anlamında sorunlu olması nedeniyle başka bir yere taşınmasının gündemde olduğunu belirtti.

CİNÇUKURU BÖLGESİ

Eski stadın bulunduğu “Cinçukuru” bölgesi için yeni bir projeyi yaşama geçirmeyi planladıklarını vurgulayan Mirza, belirledikleri yaklaşık 20 dönümlük bir alanda da “Çocuk Köyü” oluşturmak istediklerini açıkladı.

ASKERİ ÇAMLIK BÖLGESİ

Erdek yolu bölgesindeki eski askeri çamlık bölgesinde, Edip Uğur’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde hazırlanan projesini, önceki belediye başkanlığı döneminde yargıya taşıyarak iptal ettirdiğine dikkati çeken Mirza, şunları söyledi:

“Ayrıca bu bölgedeki tarihi binaların da tescillenmesini sağladık. Bu yerin sahibi Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak, bu çamlığın belediyemize verilmesi durumunda kendilerine takas olarak 200 dönümlük bir yer verebileceğimizi bildirdik. Eğer bu gerçekleşirse bu askeri çamlığı da Genel Balcı Çamlığı’nda olduğu gibi bir yaşam alanı olarak Bandırmalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”

BANDIRMA BANDOSUNU YENİDEN KURACAĞIZ

Bandırma Belediyesi bandosunu yeniden kuracaklarını vurgulayan Mirza, “Bu bandomuz, yıllarca Bandırma ve yöresine hizmet etti. Bandomuz, Bandırma’nın önemli simgeleri arasında yer alıyordu. Ancak nedense benden önceki başkan tarafından kaldırıldı. Bu bandoyu yeniden kuracağız” dedi.

ESKİ MEZARLIK DÜZENLENECEK

Kapalı pazar yerinin karşısındaki mezarlığın yeniden düzenlenmesi için de bir proje hazırlığı içinde bulunduklarına işaret eden Mirza, “Bu tarihi mezarlığı çok önemsiyoruz. Buradaki bazı mezar taşlarını koruma altına aldık. Mezarlıktaki taşları toplayarak temizliyoruz. Burayı yeni bir projeyle çok daha iyi duruma getireceğiz” diye konuştu.       ÖNDER BALIKÇI



Nazim arat
19.09.2024 22:58:48
Bandirmanin satilmadik bir arazisi kalır inşallah bu baskan ile

Anahtar Kelimeler: Mirza’ proje açıklamaları
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 20.2 ° / 12.6 ° false