Muhtar Kaba kararlı

Muhtar Kaba kararlı

Nüfusun %20 okur yazar olmayan Mahallede, Okuma-yazma seferberliği başladı.

Erdek Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba önemli çoğunluğu Roman vatandaşların yaşadığı Mahallesinde okuma-yazma seferberliği başlattı.

Atatürk Mahallesi Muhtarı İbrahim Kaba, Erdek´in sayılı turizm cazibe merkezlerinden birisi olması, özellikle yaz aylarında yoğun personel ihtiyacı gerektiğini, ara elaman ihtiyacında beklentiyi karşılamak adına okur-yazarlık beklentisinin yüksek olması ilçe Kaymakamlığı-Milli Eğitim ve Halk Eğitim müdürlüğü katkıları ile Okur-yazar kursu açılarak mahallede okuma yazma oranını yükseltmek istedirlerini söyledi.

Muhtar İbrahim kaba,"Mahallemizde 250 hane yaklaşık 1200 Roman vatandaşı ikamet ediyor, Bunların %20 okur yazar değil, özellikle 35 yaz üzerinde bu rakam %40 lara kadar çıkıyor. Okuma-yazma kursu ile bu oranı en alt noktaya çekmek amacı ile kurslara devam sağlanması için çalışmalarımız başladı." dedi.

Muhtar Kaba, buna paralel olarak yine Roman vatandaşların çocuklarının devam ettikleri okullarında devamsızlık sorunu yaşandığını bu noktada aileler ile birlikte hareket edilerek problemi çözme adına çaba sarf ettiklerini söyledi.

/resimler/2018-3/2/2237137934019.jpg



Anahtar Kelimeler: Muhtar Kaba kararlı
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı