Antik Çağdan Cumhuriyete Bandırma ve Yakın Çevresi Tarihi kitabın tanıtım ve imza gününde kitabın editörü Dr. Ulaş Töre Sivriğlu "Bandırma ile ilgili böyle bir çalışma yapıldı ancak Bandırma Arkeoloji Müzesi destek vermedi, kitapta müzeden tek kare fotoğraf yok" dedi.
Haber: Ozan ERTUĞRUL
Bandırma Belediyesi Kültür Yayını olarak bastırılan ve tanıtımı yapılan Antik Çağdan Cumhuriyete Bandırma ve Yakın Çevresi Tarihi adlı kitabın tanıtım toplantısı Bandırma Nikâh Salonunda yapıldı. Tanıtıma Bandırma Belediyesi Başkan Vekili Erhan Elmastaş, Başkan Yardımcısı Ozan Onur, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Kitapta çalışmaları bulunan Arkeolog Ahmet Duman, Arkeolog Gül Tunçbaş, Daskyleion kazı ekibinden Özgün Kasar ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Gökhan Erden´in de konuşmacı olarak yer aldığı toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Elmastaş, Bandırma Belediyesi´nin, halkımızın çağdaş kimlik kazanmış bir kentte yaşayabilmesi için her alanda çalışmalarını sürdürdüğünü, yol yapımları, park düzenlemeleri, çöp toplama hizmetleri, sosyal yardımlar, kültür ve sanat etkinliklerini vatandaşlarla buluşturduğunu belirterek, "Özellikle kültür alanındaki çalışmalarımız, Bandırma´yı bu alanda çok ileri noktalara taşıdı. Bandırma, artık kültür ve sanatta büyükşehirlerle yarışabilecek bir konuma ulaştı. Belediyemiz tarafından kültür yayını olarak hazırlanan kitaplarımız, kentimiz kültür yaşamında önemli bir yer tutuyor. Son 4,5 yılda yayınladığımız 21. kitabımızı sizlerle buluşturuyoruz. Bugün sizlerle buluşturduğumuz yeni kitabımız, Bandırma´yı bu alanda yeni bir aşamaya taşıyacak. Bölge tarihi ile ilgili böyle bir çalışmanın eksikliğini göz önüne alarak hazırladığımız bu kitap, bilim dünyasında kentimiz için bir prestij kaynağı olacaktır" dedi.
Kitapla ilgili bilgi veren Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu ?Bölgemiz tarihi ile ilgili bu güne kadar yapılan en kapsamlı çalışma. Aslında bu iki-üç cilt bir kitapta olabilir fakat bu bir başlangıç. Yaklaşık 1 yıl süren bir saha çalışması var. Bölgeyi gezdik, fotoğraflar çektik. Bunlar gelecek kuşaklar için önemli bir miras. Bölge halkından destek gördük. Yaşlılar belki de korkudan çok konuşmak istemedi ama gençlere derdimizi anlatınca bu güne kadar sakladıkları pek çok bilgiyi bizimle paylaştılar. Bu çalışma bizim için önemli bir adım oldu, şimdi daha büyük bir istekle yeni çalışmalara başlıyoruz. Kitap kolektif bir çalışmanın ürünü, adını sayamadığımız pek çok insanın katkısı var. Hepsine çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir eserin kazandırılmasında en büyük destek elbette ki Bandırma Belediyesi ve Başkanımız Sayın Dursun Mirza´dan geldi? dedi.
Kitabın teşekkür bölümünde Bandırma Arkeoloji Müzesinden sadece bir kişiye teşekkür edildiğine dair gelen bir soru üzerine Sivrioğlu "Evet, maalesef anlaşılmaz biçimde KHK´lar, çeşitli yasalar bahane edilerek Bandırma Müzesinden bilgi-belge-fotoğraf kullanamadık. Başka müzelerde böyle bir sorun yaşamazken Bandırma ile ilgili böyle bir eser hazırlarken Bandırma Arkeoloji Müzesi yetkilisi böyle bir tavır sergiledi. Yani şöyle sorabilirsiniz "Böyle bir kitap hazırlamışsınız, gidip de Bandırma Müzesinin bahçesinden iki fotoğraf çekemediniz mi" ´Evet, Bandırma Müzesinden iki kare fotoğraf çekemedik, çektirmediler" diye konuştu.
Program, yazarlara teşekkür belgelerinin sunulması ve fotoğraf çekimi ile sona erdi.