Neler oluyor hayatta

Neler oluyor hayatta

Futbolcu fabrikası 3. Lig ekibi Bergamaspor eski başkana haciz başlattı.

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, 2022 yılında iş insanı Özgür Ekmekçioğlu’nun 10 milyon liralık SGK borcunu ödemek koşuluyla satın aldığı Bergama Belediyespor’un borcunu ödememesi sonrası haciz işlemleri başlattığını açıkladı.

2022 yılında Ekmas Sportif Faaliyet’in bünyesine geçen Bergama Belediyespor, Altay’ın eski başkanlarından Özgür Ekmekçioğlu tarafından 10 milyon lirayı bulan SGK borçlarını ödeme karşılığında satın almıştı.

3. Lig 4. Grup'ta oynayan kulübün adını Bergama Futbol kulübü olarak yapan Emekçioğlu, kulübün borçlarını ödemeden kulübü İzmirli iş insanı Ahmet Çoruhlu’ya sattı.

Ahmet Çoruhlu ise Bergama’yı tek başına profesyonel ligde temsil eden takımın adından Bergama adını da çıkarıp kendi soyadını taşıyacak şekilde kulübün adını İzmir Çoruhlu Futbol kulübü yaptı.

Kulübün yerini de Bergama’dan İzmir’e taşıdı.

Bergama Belediye Başkanı Prof. Dr. Tanju Çelik, Ege'de Sonsöz'e açıklamalarda bulundu.

''HACİZ İŞLEMLERİNİ BAŞLATTIM''

Özgür Emekçioğlu'nun 10 milyon 600 bin liralık borcu ödemediğini ifade eden Çelik, ''Şehrimizin profesyonel ligdeki temsilcisinin elimizin altından kayıp gitmesine çok üzüldüm. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Belediye olarak profesyonel kulüplere kaynak aktarmamız yasal olarak mümkün değil. Zaten şirketleşmiş bir kulüp vardı ortada. Özgür Ekmekçioğlu, ödemek zorunda olduğu 10 milyon 600 bin liralık SGK borcunu pekala biliyordu. Fakat hiçbir ödeme yapmamış. Ben de haciz işlemlerini başlattım. Bu konuda belediyemiz, yapması gereken hamleyi yapmıştır. Bugüne kadar ilçemizdeki tesislerde antrenman yapan, kulübün kendi binasından yönetilen kulübümüz artık İzmir’de. Bu istenmeyen vedadan dolayı üzgünüm. Bundan sonra gençlerimize futbol başta olmak üzere pek çok branşta spor yaptırmak için belediye başkanı olarak elimden geleni yapacağım. Örneğin içinde Bergama adının geçtiği yeni bir isimle gençlerimizden bir takım oluşturup profesyonel ligde yer alması hedefiyle çalışmalara başlayacağız.'' ifadelerini kullandı.

Kulübe soyadını veren Ahmet Çoruhlu, Çoruhlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı.

Futbol Federasyonu kayıtlarında ise kardeşi İhsan Çoruhlu başkan olarak dikkat çekiyor.

Eskiden maçlarını Bergama Stadı'nda oynayan İzmir Çoruhlu Futbol Kulübü, şimdiki maçlarını Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda oynuyor.



Anahtar Kelimeler: Neler oluyor hayatta
  • Salı 19.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 9.5 ° Güneşli