Neslinin son örneği

Neslinin son örneği

Aşağıyapıcı'lı Şaban Topuz (83)hayatı boyunca insanlara olan güveninden taviz vermeden yaşadı

Aşağıyapıcı'lı Şaban Topuz (83)hayatı boyunca insanlara olan güveninden taviz vermeden yaşadı

Erdek ilçesi kırsal Aşağı Yapıcı Mahallesi eşrafından Şaban Topuz, ömrün boyunca esnaflık yaptığı dönemlerde hem ticaret, hem yöneticilik yaptı, 83 yıllık yaşamında insanlara olan güveninden hiç taviz vermedi.

Bandırma Pazarcılar odası, Sebze ve Meyveciler Odası, Erdek’te ise yıllarca Ziraat odası yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan 83 lük delikanlı Şaban Topuz bu dinamizmini sürekli çalışmaya ve Aşağıyapıcı mahallesinin Kapıdağ’ın doruklarından süzülen oksijen deposu havasına bağlayarak “Allah geçinden versin 83 yaşında turp gibiyim.” Dedi.

Şaban Topuz 83 yıllık yaşamını geride bırakırken her ne kadar alış-veriş ve ticaretten ayrıldığını söylese de Aşağıyapıcı mahallesindeki evinin önünde oluşturduğu müstahsil tezgâhına astığı tabela ile yoldan gelip geçen tatilcilerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

Şaban Topuz’un müstahsil tezgâhında Ne var, Bahçe kabağı, Süt kabağı, Mor Soğan, Kavun, alış veriş yapmak isteyenler için bırakılan notta ne yazıyor “Fiyatları üzerinde yazılı ücretini kutuya bırakınız” Namaz saatleri, bahçe işleri ve dostları ile olan sohbetleri ile birlikte 7/24 gece-gündüz açık olan Şaban Topuz’un Aşağıyapıcı’daki müstahsil tezgâhında 2. bir tezgâhtar yok, müşteriler tezgâhın karşısına geçip, beğendiğini alıyor, üzerinde yazan ücretini ise yan tarafta bulunan kutunun içine bırakıyor.

83 lük delikanlı Şaban Topuz’a soruyoruz, ”Bu devirde böyle esnaflık kaldı mı?... Ya ürünü alıp parasını kutuya bırakmazsa…

“Olabilir, benin emeğim alın terim zaten parası olmayıp ihtiyacı olana bedelsizdir.” 



Anahtar Kelimeler: Neslinin örneği
  • Cumartesi 33.4 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazar 32.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 16.3 ° / 11.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu