Nusret Uyar, Ömür Göksel’le program yapacak

Nusret Uyar, Ömür Göksel’le program yapacak

Nusret Uyar, bir dönem Türk Hafif Müziği’ne damgasını vuran Ömür Göksel’le televizyon programı yapacak.

Bandırma’nın yetiştirdiği değerli müzisyenlerden Nusret Uyar, bir dönem Türk Hafif Müziği’ne damgasını vuran Ömür Göksel’le televizyon programı yapacak.

Bandırma’nın eski müzisyenlerinden, ”Gavur Ali” lakabıyla tanınan Ali Uyar’ın oğlu olan Nusret Uyar, önümüzdeki dönem Show TV’de, “Şarkılar ve şarkıların hikâyesi” ismiyle pazar günleri, saat 14.00’te yayınlanacak programın izleyicilerle buluşacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde, Bandırma Rotary Kulübü’nün Erdek Pınar Otel’de yapılan başkanlık devir-teslim töreninde grubuyla birlikte program yapan Uyar, Erdek’in Tatlısu Mahallesi’ndeki evinde kendisine stüdyo kurduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bu stüdyoda çeşitli sanatçılarla müzik çalışmaları yapacağız. Tanıdığım birçok sanatçı, Bandırma ve yöresinde ev ve aralar almaya başladılar. Bunlar arasında Mustafa Keser, Ferhat Göçer ve Sibel Can da var. Stüdyomda onlarla da albümler ve müzik çalışmaları gerçekleştireceğiz.”

PINAR OTEL’DEKİ FİLM ÇEKİMİ

Bandırma Rotary Kulübü’nün Pınar Otel’de gerçekleştirdiği gecede, konserin aralarında anılarını da dile getiren Nusret Uyar, yıllar önce Pınar Otel’de çekilen “Battı Balık” isimli filmde babası Ali Uyar’ın da rol aldığını açıkladı.

“BATTI BALIK” FİLMİ

1962 yılında, Pınar Otel’de çekilen “Battı Balık”, 6 Mart 1963’te vizyona girdi.

Siyah-beyaz olup, 1 saat 30 dakika süren romantik komedi filmini Atıf Yılmaz yönetti. Senaryosunu Kemal Tahir’in yazdığı filmde Filiz Akın, Fikret Hakan, Erol Günaydın, Ayfer Feray, Erol Keskin, Osman Alyanak, Turgut Boralı, Abdullah Ferah ve Ayten Ürkmez Kuyululu rol aldı.

Müziklerini Yalçın Tura’nın yaptığı filmde, yaz tatilini geçirmek için küçük bir kasabaya gelen fakir bir genç adamın kazandığı yarışma, onu milyoner bir kıza âşık ederek hayatını değiştirmesi dile getiriliyor. 

“Battı Balık”ta, Nusret Uyar’ın babası, müzisyen Ali Uyar(Gavur Ali) de küçük bir rol almıştı. ÖNDER BALIKÇI