Erdek'e bağlı Ocaklar beldesi denizine konulan yapay resifler(betondan balık yuvaları), daha bir yıl geçmeden, balık yuvası durumuna gelmeye başladı.
Yapay resiflerdeki canlılık ve gelişmeler, her ay, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Çanakkale Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, deniz altında izleniyor. Geçtiğimiz günlerde, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden gelen öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Ayaz ve Gökçeada Uygulama Bilimleri Yüksek Okulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Acarlı tarafından, 20 metre derinlikteki yapay resiflerdeki gelişmeler, video ve fotoğraf çekimleri ile belirlendi. Ayaz ve Acarlı, 2011 yılının 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda, Erdek Körfezi'ne 180 ve Ocaklar Körfezi'ne 180 olmak üzere toplam 360 yapay resif bırakıldığına dikkati çekerken, şu değerlendirmede bulundular:
Bunlar, Marmara Denizi'ne bırakılan ilk yapay resiflerdir. Son olarak, Ocaklar'da, deniz altında yaptığımız incelemelerde, bu resiflere, son yıllarda bu sahillerde görmediğimiz şekilde yeni balıklara rastlayarak, videoya alıp, fotoğrafladık. Bu canlılar arasında kırlangıç, istakoz, gümüş, çırçır(ot balığı), kaya balığı, yengeç ve deniz yıldızını sayabiliriz. Kısa süre içinde yapay resiflerden elde edilen verim, son derece önemlidir.
Ocaklar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Durak da, denizlerinde, yapay resiflerle sağlanan bu canlılığın önemine dikkati çekerken, Önümüzdeki dönemde, sahillerimize biraz daha yakın olmak üzere yeni yapay resifler bırakmayı düşünüyoruz dedi.