Oğlu Arın, Bandırma’da konuştu “Babam Muammer Aksoy, ADD’yi kurduğu için öldürüldü”

Oğlu Arın, Bandırma’da konuştu “Babam Muammer Aksoy, ADD’yi kurduğu için öldürüldü”

Yaşamını Gönen Denizkent’te sürdüren Prof. Dr. Muammer Aksoy'un oğlu Numan Arın Aksoy, ADD üyeleriyle sohbet etti.

1990 yılında, 73 yaşındayken,  Ankara’da uğradığı bir suikast sonucu yaşamını yitiren, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin(ADD) kurucu genel başkanı Prof. Dr. Muammer Aksoy’un oğlu Numan Arın Aksoy, Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD) Bandırma Şubesi’nin konuğu oldu.

Yaşamını Gönen Denizkent’te sürdüren 60 yaşındaki Arın Aksoy, ADD üyeleriyle sohbet etti.

Babası Muammer Aksoy’un, Denizkent’i çok sevdiğini, birçok kitabını, halen kendisinin sakladığı daktiloyla burada yazdığını vurgulayan Arın Aksoy, “Babamın öldürülme nedeni Atatürkçü Düşünce Derneği’ni kurmasıdır” dedi.

Aksoy, şunları söyledi:

“Babam, ADD’yi kurduğunda ben 24 yaşındaydım. Öldürüldüğünde ise 25 yaşındaydım. Babamı kaybettiğimizde 25 yaşındaydım. Ben ve annem büyük bir travma yaşadık. Yine bir suikast sonucu katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, babamın çok yakın arkadaşıydı. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin kurulması aşamasında babama büyük destek verdi. Denizkent’e de sık sık gelir, babamı ziyaret ederdi. Yine, çok nazik bir politikacı olan Bülent Ecevit de, Denizkent’te babama gelir ve sohbet ederlerdi.”

ATATÜRK’E SALDIRILAR SÜRÜYOR

Eski yıllara göre Atatürk’e saldırıların bugün çok büyük boyutlara ulaştığını vurgulayan Arın Aksoy, şöyle konuştu:

“Bugün, HÜDAPAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, üstelik Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında yaptığı konuşmada, ‘Kemalizm bir zehirdir, yutmayacağız’ diyebiliyor. Yani Türkiye’nin kurucu liderine hakaret ediyor. Dünyanın hiçbir yerinde insanlar, ülkelerinin kurucu liderlerine hakaret etmezler. Örneğin Küba’da, Fidel Kastro’ya hakaret edildiğini hiç duydunuz mu? Ancak bugün ülkemizde, siyasi iktidar ve bazı kesimler, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin, Atatürk’ü hatırlatması sırasında bile çıldırıyorlar. Çünkü Atatürkçü düşünce demek, eğitim, bilgi ve kendini iyi yetiştirmek demektir. Eğitimli, bilgili ve kendini iyi yetiştiren insan, asla yobaz olmaz. Yobazlar için en büyük engel, Atatürkçü düşüncedir.”

Ortadoğu Teknik Üniversitesi(ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Arın Aksoy, seçimlerde oyunu Türkiye Komünist Partisi’ne(TKP) verdiğini belirtti.

Aksoy, babası gibi kendisinin de Bandırma’yı çok sevdiğini sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



  • Pazar 2.2 ° / -5.1 ° Hafif dondurucu yağmurlu
  • Pazartesi 3.3 ° / -5.7 ° Güneşli
  • Salı 5.3 ° / -4.2 ° false