Tarih: 10.10.2024 21:40

Oğurlu’dan BANÜ’de Türkçe semineri

Facebook Twitter Linked-in

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde (BANÜ), “Türkçe’nin gücü, derinliği, yayılma sahası ve ortak dil meselesi” konulu seminer verdi. Seminere akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Üniversitenin tanıtım filminin ardından ilk konuşmayı Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz yaptı.

Üniversitenin Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerden önce açılış konuşmasını yapan Boz, millet, vatan ve ülke olmanın harcını Türkçe’nin oluşturduğunu vurgulayarak, “Dilimiz, güzel Türkçe’miz, uzun zamanın birikimi, canlı bir varlıktır, dışarıdan müdahaleyi kabul etmez” dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, şunları söyledi:

“Her dil saygıdeğerdir. Her kültür, saygıya layıktır. Küçük diller, izole dillerin baskısıyla yok oluyor. Bilinen en eski dil, Sümerce’dir. Bu dilin 1200 yıllık gelişme süreci vardır. Türkçe, çok eski ve zengin bir dildir. Türk Dil Kurumu’na göre 624 bin kelimemiz var ama Anadolu ağızlarında, bunun dışında binlerce sözcük bulunuyor. Yani Türkçe, bildiğimizden çok daha zengin bir dildir. Ancak dilimizi sadeleştirerek zayıflatıyoruz. Anadolu ağızlarını da dikkate alırsak, 7 bin meslek adına sahibiz.”

Seminerin ardından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, günün anısına Prof. Dr. Oğurlu’ya hediye ve teşekkür belgesi verdi.  ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —