``Ön seçim`` yüzde 95...

``Ön seçim`` yüzde 95...

Bandırma CHP`de ``Ön Seçim`` kesin gibi.

ÖZEL HABER/ Sayim ALKAZAK

Bandırma CHP`de "Ön Seçim" yüzde 95...

 

Bandırma CHP ilçe örgütü 2014 yerel seçimlerinde aday adayı olacakların "Eğilim Yoklaması" yerine "Ön Seçim" le belirlenmesi konusunda genel merkezin olumlu görüş bildireceği kanaatinde.

 

ÖN SEÇİM OLASILIĞI YÜZDE 95

Bu konuda parti yönetiminde edindiğimiz bilgilere göre; ilçe örgütü, tüm parti üyelerinin katılımıyla yapılacak "Ön Seçim"in daha daha sağlıklı ve hakkaniyet arzedeciği görüşünde.

Bu konuda da bilgi veren parti yöneticisi, genel merkez nezdinde gerekli girişimlerin yapıldığını, olumlu sonuç alınacağı ve bu oranın da yüzde 95 olduğu yönünde duyumlar alındığını belirtti.

Öte yandan, CHP`de Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyelikleri için aday adayı olacak parti yönetimindekilerin en geç 15 Temmuz`a görevlenden istifa etmeleri gerekiyor.

Böylece adaylık için istifa edenlerin yerine atamalar yapılarak, örgütün seçim döneminde etkili hale gelmesi sağlanacak.

Ancak, bu gün itibariyle CHP Bandırma İlçe Örgütündeki görevlerinden aday adayı olmak için kimin ayrılıp ayrılmayacağı ise belli değil.

 

PARTİ İÇİ EĞİTİM

2014 Yerel Seçim takviminin hazırlanması sırasında ve seçim startının verilmesiyle birlikte başlatılan "Parti İçi Eğitim Seminerleri"nin yıl sonuna kadar devam edeceğini de belirten yetkili, eğitime katılan üyelerin aday adayı olmalı durumunda aldıkları belgelerle "deneyimli birer aday adayı" olmalarının kendilerine öncelik sağlayacağını ifade etti.

Her üyenin bu seminerlere katılabilmesi için partiye 500 lira vermelerinin de şart olduğunu söyleyen yetkili, bu seminerere katılmayan üyelerin de seçimlerde aday adayı olabileceklerini, ancak yapılacak tercihlerde önceliğin seminerlere katılanlara tanınacağının da altını çizdi. Eylül ayı içerisinde tamamlanması gereken

bu seminerlere, Balıkesir, Manisa ve İzmir`de yapılmaya devam edilecek.

 

BELEDİYE BAŞKANLARI VE

MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU FARKLI

Halen görevde bulunan Belediye Başkanları ile 2015 yılında yapılacak genel seçimlerde Milletvekili aday adayı olacakların da aynı program dahilinde eğitime tabi tutalacaklarını belirten yetkili, bu sürecin 2013 yılı sonundan sonra programlandığını ve Ankara`da yapılacağını da ifade etti.

 

EĞİLİM YOKLAMASI E ÖN SEÇİM

"Eğilim yoklaması" konusunda da bilgi veren aynı yetkili, zaman aman bu tür eğilim yoklamalarını partili üyelerle yaptıklarını, ancak son kararın "Ön Seçim" olmaması halinde yine parti genel merkezinin vereceğini, eğilim yoklamalarının sandık konmadığı ve İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapalmadığı için kesin bir sonuç olmadığını da belirtti.

Kısaca özetlersek;  "Ön Seçim" yapıldığı takdirde, bundan sonra aday adaylarının Ankara’ya gidip, birkaç genel merkez yöneticisi ile görüşmek istemesinin bir anlamı olmayacak.

 



  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli