Önemli çevre değişimi olacak

Önemli çevre değişimi olacak

Erdek'te sahil bantları ve çay bahçelerine yeni düzenleme







Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, ilçelerini turizm açısından istedikleri noktaya getirmek amacıyla adım adım yeni çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Bu çalışmalara paralel şekilde, önümüzdeki aylarda 3 kilometrelik Çuğra sahil bandında 2 milyon lira, Kurbağalıdere-Hastane arasındaki bölgede ise 430 bin liralık yatırımlarla yeni düzenlemeler yapacaklarını açıkladı. 2013 yılının Ocak ayından başlayarak, Cumhuriyet alanı ve bölgedeki çay bahçelerinde de modernizasyon çalışmalarına geçeceklerini vurgulayan Başkan Aysan, Çay bahçelerinin üstlerinde cafeler oluşturacağız” dedi.

Kapıdağ turizmini geliştirmek amacıyla projeleri bulunduğuna da dikkati çeken Aysan, Ancak kimse Erdek'in bir Bodrum, bir Marmaris olmasını beklemesin. Biz, kendi turizm dokumuz içinde turizmimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu arada, Zeytinliada'da oluşturduğumuz arkeopark projesinden de çok umutluyuz” diye konuştu.

Başkan Aysan:”Büyükşehir, Erdek'e nefes aldırır”


Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Balıkesir'in Büyükşehir olmasının ardından Erdek'in nefes alarak, rahatlayacağını öne sürdü.


Büyükşehir Belediyesi'nin, bir ağabey gibi” tüm ile kucak açması sonucunda Erdek'in de yatırımları konusunda ekonomik rahatlığa kavuşmasını beklediklerini vurgulayan Aysan, önümüzdeki aylarda Çuğra ve Kurbağalıdere sahil bantları ve çay bahçelerinin bulunduğu bölgelere yeni düzenlemeler yapacaklarını açıkladı. Aysan, Kurbağalıdere-Hastane arasındaki sahil bandı düzenlemesi için 430 bin, üç kilometrelik Çuğra bandı için ise 2 milyon TL'lik bir keşif bedeli çıkardıklarını açıkladı. Aysan, kent içindeki çay bahçelerinin, her yönüyle modernizasyonun belirlenmesi çalışmalarına 2013 yılının Ocak ayında başlamayı plânladıklarını belirtti.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli