ORKİMDER’den 3. yıl toplantısı

ORKİMDER’den 3. yıl toplantısı

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan MKS DevO Kimya’nın sponsorluğunda kurulan “ORKİMDER Kimyacılar Derneği”nin üçüncü yıl konvansiyonu yapıldı.

Bandırma Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan MKS DevO Kimya’nın sponsorluğunda kurulan “ORKİMDER Kimyacılar Derneği”nin üçüncü yıl konvansiyonu yapıldı.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Korgün Şengün’ün yaptığı, 2003 yılında kurulan MKS DevO Kimya tesislerinde gerçekleşen ORKİMDER toplantısına, Türkiye’nin çeşitli kimya fakültelerinde okuyup, bu kuruluştan burs alan 73 öğrenci katıldı.

Öğrencilere A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve bu kimya kuruluşunun Operasyon Müdürü Tolga Çetinkaya, “iş güvenliği ”, kuruluşun işyeri doktoru Zafer Yılmaz, “ilkyardım eğitimi ve hijyen” konularında bilgiler verdi. Ardından ORKİMDER üyesi öğrencilere seminere katılım sertifikaları verildi. 

KONVANSİYON TOPLANTISI

Daha sonra, 2021 yılında kurulan ORKİMDER’in üçüncü yıl konvansiyonu başladı. Toplantıya Gönen Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Gönen Emniyet Müdürü Aydın Zeybek ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz da katıldı.

Burada ilk konuşmayı MKS DevO Kimya Yönetim Kurulu Başkanı ve ORKİMDER Başkanı Korgün Şengün yaptı.

Üç yıl önce kurulan ORKİMDER’in her geçen gün büyüyerek gelişeceğine inancını belirterek sözlerine başlayan Şengün, şu değerlendirmede bulundu:

“Başarı süreklilik ister. Başarı için iyi niyet yetmez. Kararlılıktan beslenecek unsurlar ve elbette ki finans da gereklidir. Çünkü mali sürdürülebilirliği bulunmayan hiçbir şeyin ekonomik döngüsü de sürmez. MKS olarak ana sponsoru olduğumuz ORKİMDER’in iki ana hedefi vardır. Bu dernek üyesi olan öğrencilerimizi kuruluşumuzda en az 15 gün çalışmalarını sağlamak ve sigortalarını yapmak, iki hedefimizdir. Yani fakültelerimizdeki kimya bölümünde okuyup, bizim bünyemizde çalışacak öğrencilerimiz, daha ilk sınıflarından başlamak üzere sigortalı olacaklardır. Bizim, ORKİMDER üyesi öğrencilere desteğimiz sadece burs olarak düşünülmemelidir. ORKİMDER’i geleceği yaratacak bir aile ve kültür kurumu olarak düşünüyoruz. Öğrencilerimizle aramızdaki ilişki basit bir burs işbirliği değil, bir çeşit ORKİMDER akrabalığıdır. Gelecekte kimya sanayimizdeki dönüşümü sizler gerçekleştireceksiniz.”

KAYMAKAM ALTINTAŞ KONUŞUYOR

Ardından kürsüye davet edilen Gönen Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Gönen’in onuncu görev yeri olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kimya sektörünü bilmiyorum ama yaptığınız böyle bir organizasyonunuzu çok değerli ve umut verici buluyorum. Her alanda eğitimin önemine inanıyorum. Okumanın gücü ve kişiye özel öğrenme üzerine yazdığım iki kitabım bulunuyor. Hayatımız boyunca okuyup, araştırmalıyız. Kendimizi geliştirmenin kaynağı budur. Birçok yeniliğin arkasında okumak bulunuyor.”

EMNİYET MÜDÜRÜ KÜRSÜDE

Gönen Emniyet Müdürü Aydın Zeybek de konuşmasında ORKİMDER üyesi gençlere başarılar diledi. Zeybek, “Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

REKTÖR BOZ’DAN ÖĞRENCİLERE ÖZEL DERS

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, öğrencilere üniversitede okurken ve daha sonra işyerlerinde staj görürken en iyi eğitimi alabilmek için çaba harcamaları tavsiyesinde bulunurken, şöyle konuştu:

“Üniversite diplomanızı almanız işe girmek için yetmez. Sizi işinize edinimleriniz ve yeterlilikleriniz taşıyacaktır. Katma değer yaratıcı kazanımları edinmeye çalışın. Bu konudaki edinimleriniz yalnız kitaplardan değil, hocalarınızdan sağlamalısınız. Yani katma değer yaratacak, farklılığınızı ortaya koyacak edinim ve beceriler kazanmaya çalışın. 37 yıllık eğitimciyim. Size önerim, alın terini, akıl terine dönüştürün. Farklı bir fonksiyon gösterin. Her şeyden önce ülkenize yararlı insan olun.”

DEVRİM ÖZCAN KONUŞUYOR

MKS DevO ortağı Devrim Özcan da konuşmasına Türk ekonomisinin zor bir dönemden geçtiğini belirterek başladı. Özcan, “Ancak bu zor süreç içinde yeni fırsatlar da var. Unutmayalım ki tüm keşifler, zorluklar döneminde ortaya çıkmıştır. Kimya sektörü de yeni fırsatlar yaratılması için bakir ve elverişli bir alandır. Siz değerli öğrenciler de gelecekte bu şansı çok iyi kullanmalıdır. Tabii ki kimya sektöründe de fark yaratmak çok önemlidir” dedi.

BURSİYER SUNUMLARI

Ardından bursiyer sunumları gerçekleşti.

ORKİMDER üyesi yedi öğrenci sunumlarını yaptılar.

Sunumları yapan yedi öğrenci şunlardı:

İrem Pürcü: Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü 1. sınıf öğrencisi(Kimya sanayiinde çevre sorumluluğu)

Mert Erdoğan: Yıldız Teknik Üniversitesi İngilizce Kimya Bölümü 2. Sınıf öğrencisi(Kimya endüstrisinde biyoteknoloji üretim yöntemleri)

Aden Dora Karadayı:  Ankara Üniversitesi Kimya Bölümü 2. sınıf öğrencisi(İlaç aktif maddelerinin dünya pazarındaki üretim dağılımı, pazar analizi, bu pazarda Türkiye’nin durumunun değerlendirilmesi ve 10 yıllık projeksiyon)

Damla Sevim: Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü 3. sınıf öğrencisi(Proses sularının geri kazanımı)

Eda Para: Hacettepe Üniversitesi Kimya 2. sınıf öğrencisi(Kimya endüstrisinde çevre sorumluluğu)

Merve Yardımcı: Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü 3. sınıf öğrencisi(İlaç aktif maddelerinin dünya pazarındaki üretim dağılımı, pazar analizi, bu pazarda Türkiye’nin durumunun değerlendirilmesi ve 10 yıllık projeksiyon)

Roy Merkezoğlu: İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü mezunu(İlaç aktif maddelerinin dünya pazarındaki üretim dağılımı, pazar analizi, bu pazarda Türkiye’nin durumunun değerlendirilmesi ve 10 yıllık projeksiyon) ÖNDER BALIKÇI