“Palamut Bayramı” sürüyor

“Palamut Bayramı” sürüyor

Bandırma’da “palamut bayramı” sürüyor. Tanesi 100 liraya, küçükleri ise 50 liraya kadar düşen palamutlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Bandırma’da “palamut bayramı” sürüyor. Tanesi 100 liraya, küçükleri ise 50 liraya kadar düşen palamutlara vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Bandırma Balık Hali’ndeki “Güven Balıkçılık” da vatandaşların güvenerek palamut aldığı balıkçılar arasında yer alıyor.

“Güven Balıkçılık”ta vatandaşları buluşturan Semih Gargı ve Gürol Çakıcı şunları söylediler:

“Bu yıl palamut balığı hem bizlerin hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. 100 liraya sattığımız bir palamudun ağırlığı 1 kilo 250 gram ile 1 kilo 450 gram arasında değişiyor. Vatandaş, hem bol bol balık yiyor hem buzdolabına koyarak kışa saklıyor hem de tuzluyor. Böylece de aile bütçelerine önemli katkılar sağlıyor.”

Gargı ve Çakıcı, Bandırma’ya halen Trabzon, Rize, Ordu üçgeninden palamutlar geldiği gibi Zonguldak Ereğli ve Erdek Şahinburgaz’dan gelen balıkları da vatandaşlarla buluşturduklarını belirterek, Şu anda palamut bol ama göçmen bir balık olan bu balığın akını kesilebilir. Çünkü palamut, soğuk suyu sevmez. Palamudun bu yıl bol olması özellikle Karadeniz’de havyar tutmasıyla yakından ilgili” dediler.

Balıkçılar Gargı ve Çakıcı, havaların soğumasıyla birlikte çinekop ve lüferin de bol olmasını beklediklerini vurgulayarak, “Halen kilosu 200 liradan sattığımız hamsi de çok lezzetli. Allah, denizimize zeval vermesin” diye konuştular. 

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde Bandırma’ya gelen Now TV için “Güven Balıkçılık” işletmecileriyle röportaj yaptılar.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: “Palamut Bayramı” sürüyor
  • Salı 19.7 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 20.5 ° / 8.5 ° Güneşli
  • Perşembe 19.9 ° / 9.5 ° Güneşli