Parola "VATAN" sa gerisi teferruattır...

Parola

Jandarma, parola "VATAN" ile kendilerini jandarma olarak tanıtan dolandırıcıların, ziynet ve paralarını çalan dolandırıcıları çok geçmeden kıs kıvrak yakaladı.

Bandırma’nın kırsal mahallelerden Çepni ve S. Yenice’de yaşlı vatandaşları telefon ile arayarak, kendisini Jandarma olarak tanıtıp “Bandırma merkezde bir cinayet işlendiğini ve işlenen bu cinayet mahallinde altın ve paraların bulunduğunu, söz konusu bu altın ve paraların çalındığını, suç mahallinde kendisinin ve eşinin nüfus cüzdanının bulunduğu için tutuklanabileceğini, bu sebeple evlerine gelen jandarma personelinin parola olarak “VATAN” diyeceğini, mağdurların gönderilen kişilere ziynet eşyası, döviz ve paraları teslim etmeleri gerektiğini” beyan etmişlerdir.

        Söz konusu şahısların telefonda biriyle konuştukları ve konuştukları kişilerle sürekli tamam komutanım dedikleri, altın ve paraların orada olduğunu söyleyip altın, döviz ve paraları evin içerisine giren (2) kişinin poşet içerisinde alarak araçla evden uzaklaştıkları, sonrasında kendisini komutan olarak tanıtan şahıslarla telefonda görüşmeye devam ettiklerini, telefonu kapatmamaları gerektiğini, altın ve paralarla ilgili parmak izi kontrolü yapılacağını, sonrasında geri teslim edileceğini söyleyerek yaklaşık 40 dakika civarı mağdurları telefonda beklettikten sonra telefonu birden kapanmış, akabinde ise mağdurlar dolandırıldıklarını anlayarak şikâyette bulundular.

        Bandırma ilçesi Çepni Mahallesinde 29 Ağustos 2024 tarihinde “ziynet eşyası ve paradan oluşan yaklaşık 2 (iki) Milyon TL” değerinde, yine aynı yöntemle 30 Ağustos 2024 tarihinde Sahil yenice Mahallesinde ise “ziynet eşyası ve dövizden oluşan yaklaşık 160 (yüz altmış) Bin TL” değerinde dolandırıcılık olayı meydana geldi.

Oluşturulan özel ekip (Jandarmanın Dedektif Timleri JASAT) tarafından olaya derhal müdahale edilip hızlı reaksiyon gösterilerek, kolluk birimleri ile koordineli kamera görüntülerinin incelenmesi sonucunda (100) dakika içinde dolandırıcılık olayında kullanılan ticari taksilerin plakasının tespit edildiği, araçların gidiş güzergâhlarında bulunan PTS ve güvenlik kamaralarından eşkâl bilgileri yol güzergâhında bulunan kolluk birimlerine bildirilmesi sonucu; Çepni Mahallesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında kullanılan araç ve araç içerisinde bulunan şüpheliler A.B. (22 yaşında E) ve A.T. (22 yaşında E) Eskişehir ilinde kolluk birimlerince, Sahil yenice Mahallesinde meydana gelen dolandırıcılık olayında kullanılan araç ve araç içerisinde bulunan şüpheliler ise R.B. (32 yaşında E) ve C.E. (34 yaşında E) Bandırma ilçesinde ( Jandarmanın Dedektif Timleri JASAT) yapılan sıcak takip ve operasyon ile yakalandılar.

        Ele geçirilen ziynet eşyası, döviz ve paralar mağdurlara teslim edilirken, 

        Şüpheliler sevk edildikleri adli makamlarca yapılan işlemlerinin ardından tutuklanarak ceza evine kapatıldılar.



Anahtar Kelimeler: Parola "VATAN" gerisi teferruattır...
  • Cuma 22.4 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.7 ° / 15.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 24.8 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı