Paşalimanı Adası’nın ilk Kadın Muhtarı

Paşalimanı Adası’nın ilk Kadın Muhtarı

Poyrazlı’nın yeni Muhtarı Nazan Alptekin’e Muhtarlık rozetini Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan taktı

Poyrazlı’nın yeni Muhtarı Nazan Alptekin’e Muhtarlık rozetini Muhtarlar Derneği Başkanı Semra Baycan taktı.

31 Mart 2024 Mahalli seçimlerinde süre gelen etkim Muhtarlık mücadelesini 3 rakibi karşısında sayısal üstünlük ile kazanan Paşalimanı adası, Poyrazlı Mahallesi Muhtarı Nazan Alptekin, bu başarısı ile Erdek’in 3. Paşalimanı adası ve Poyrazlı Mahallesi’nin ilk Kadın Muhtarı unvanını elde etti.

Poyrazlı Muhtarı Kamil Örnekli’nin 4 dönem 20 yıllık hizmet süresini noktalayarak yeni dönem için görevi gençlere bırakma isteği Poyrazlı’da aday enflasyonuna neden oldu. Poyrazlı Muhtarlığı için 3 erkek rakibi karşısında mücadele veren Nazan Alptekin seçmen nazarından tercih edilerek Poyrazlı ve Paşalimanı Adasında ilk kadın Muhtar olurken İlçe Seçim kurulundan mazbatasını alır almaz Poyrazlı’nın beklentileri için kollarını sıvadı.

 Alptekin, Özellikle Adaların ortak sorunu olan deniz ulaşımı noktasında Ada halklarının büyük sorun yaşadığını, ulaşım konusunun bir an önce çözümlenmesi gerektiğini vurgulayarak  “Yaz sezonu geliyor, Ada’nın dışarıdan gelen müdavimleri ve tatil için gelenlerin aşamadıkları ulaşım sorununun bir an önce çözümlemesini bekliyoruz.” Dedi.

Nazan Alptekin 31 Mart seçimlerini yorumlarken;

 “Çok güzel bir yarış oldu, rakiplerin hiçbir zaman agresif davranış içinde olmadılar. Herkes son derece bir birine karşı saygılıydı, eski muhtarımız 20 yıldır görevde idi o aday olamadı, artık dinlenmek istediğini açıklayarak çekildi. 4 yeni isim olarak yarışa katıldık, Kadın olmanın avantajı vardı, Kadın destekçiler yanında oldular. Sorunlarımız sadece Poyrazlı’ya yönelik beklentiler değil, Paşalimanı olarak ortak beklentilerimiz var. Öncelikli sorunumuz ulaşım. 

Kışın bir şekilde halledebiliyoruz, ama yine de zor, sabah 11.oo de, akşam 17.45 te dönüşümüz var. Dolayısı ile bunun daha sık olması gerekiyor. Yazın esnek nüfus nedeni ile gidiş-gelişlerde çok zorlanıyoruz. Arabamızı sıraya koyuyoruz, alınmıyor, bir sonraki gemiye kalıyoruz, acil durumlarda büyük sorun yaşanıyor. Bunun dışında sağlık problemimiz var. Kayıtlı nüfusumuz az olduğu için ayda 2 kez hatta bir kez sağlık ekibi gelebiliyor. 

Nüfus sayınına göre ayda bir kez gelmesi gerekiyorken, fedakârlık gösteriliyor çünkü Ada’nın yaş ortalaması hayli yüksek bu nedenle sağlık hizmeti yetersiz kalıyor. Sadece benim köyümde 91 kişi 65 yaş üzerinde. Dolayısı ile onlar için sağlık hizmeti şart.  Narlı’dan kalkan Gestaş, Poyrazlı ya uğrayıp Marmara’ya geçiş yapmalı, bu durumda inanılmaz rahatlarız. 

Bizim için inanılmaz kurtuluş yolu olur. Maalesef Narlı’dan kalkıp önümüzden geçip Marmara’ ya gidiyor gemi. Bunun dışında ATM miz yok, para çekemiyoruz. Emeklilerimiz yaşlılarımız, Postanenin açılmasını bekliyor veya bizlerden yardım talep ediyorlar. Biz bir şekilde para aktarıyoruz. O tip işleri sanki ATM gibi yapmaya çalışıyoruz. Bunların dışında benim köyümüz özelinde, Poyrazlı Poyraz alan bir köy, dolayısı ile Marmara’nın tüm atık-çöpü, aklınıza ne geliyorsa bizim sahile çıkıyor. 

Dolayısı ile bir elin sürekli Poyrazlı sahilinin üzerinde olması gerekiyor. Bütün temizlik personelimiz özveri ile çalışıyorlar fakat yetişemiyorlar. Sahile oluşan kirliliğin temizlenmesi için bir kişi sürekli ancak yeter.” diyen Muhtar Alptekin beklentilerine yönelik taleplerini ilgili kurum ve kuruluşlara bilgilendirdiklerini vurgulayarak  "Bizde her TC vatandaşı gibi hakkımız olan hizmeti bekliyoruz.” Dedi.