Pekel İDO sorununu TRT ye anlattı

Pekel İDO sorununu TRT ye anlattı

Milletvekili Havutça`dan sonra, Belediye başkanı Sedat Pekel`de İDO`nun uygulamalarının keyfi olduğunu söyledi



.......

Belediye Başkanı Sedat Pekel, önceki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Namık Havutça'nın TBMM gündemine taşıdığı ve Bandırma İDO önünde geçtiğimiz günlerde geniş bir katılımla yapılan basın açıklamalarıyla gündemdeki sıcaklığını koruyan İDO'nun bilet fiyatları uygulamasıyla ilgili konu üzerine TRT Haber'e açıklamalarda bulundu.


Belediye Başkanı Sedat Pekel yapmış olduğu açıklamada İDO'nun vatandaşlarımızdan gelen tepkiler doğrultusunda ÖTV siz yakıt kullanmayla sağladığı bir takım avantajları vatandaşlarımızın lehine kullanarak bu sıkıntılarında aşılmasıyla ilgili ciddi bir çalışma yapacağını düşündüğünü söyledi. Pekel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
Bandırma-İstanbul Deniz Yolun Hattı, İstanbul ve çevresini Ege'ye taşıyan ana hatlardan biri. Deniz taşımacılığı birçok avantajı sağlamanın da ötesinde ülke kaynaklarının daha verimli kullanılmasının da önünü açıyor. Yolcularımız ve otomobil sahibi sürücülerimiz iki saat gibi kısa bir sürede tamamlanan yolculuklarıyla önemli bir avantaj elde ediyorlar. Ayrıca enerji tüketimi açısından da önemli derecede tasarruf edilmesine katkı sağlıyor.

967 bin küsur yolcu ve 185 bin de araç taşınmış
Saymış olduğumuz bu olumlu özelliklerle birlikte çok sayıda araç sahibi ve yolcunun bu deniz yoluna itibar etmesi de son derce önemli. İşletme hakkını elinde bulunduran bu dört ortaklı konsorsiyumun sadece 2011 yılında aldıkları altı aylık süre içersinde taşıdığı yolcuya baktığımızda 967 bin küsur yolcu ve 185 bin de araç taşınmış. Bu istatistikler gerçekten önemli rakamlar.

Sıkıntılar ve problemler çözülürse bu rakamlar daha yukarıya çıkacaktır.
Bu hattın önemi biraz daha anlatılırsa ve onunda ötesinde vatandaşlarımızın da tepki vermesine neden olan sıkıntılar ve problemler çözülürse az önce vermiş olduğumuz rakamlar daha yukarıya çıkacaktır.

Bu sıkıntılar vatandaşlarımızın lehine olacak bir şekilde aşılacaktır.
Ancak bu taşımayla birlikte son günlerde esnek ve dinamik fiyat uygulaması olarak adlandırılan ve bunun ne olduğu tam olarak anlatılamadığı için, vatandaşlarımızın da ekonomik problemlerinden bunaldığı bir dönemde harcadığı her kaleme gösterdikleri haklı tepki olarak bu İDO'nun ücretlerine de yansıdığını görüyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen tepkiler doğrultusunda umuyorum ki İDO özellikle ÖTVsiz yakıt kullanmayla sağladığı bir takım avantajları vatandaşlarımızın lehine kullanarak bu sıkıntılarında aşılmasıyla ilgili ciddi bir çalışma yapacağını düşünüyorum.

Tabi bu İDO seferlerinin sadece Ulusal bazda değerlendirilmesinin de ötesinde yerel yönetimin,  Bandırma'nın Belediye Başkanı olarak ben ekibimle birlikte gelen yolcularımızın araç sahiplerinin belli oranda Bandırma'da kalarak kentimiz ekonomisine katkı sağlanması yönünde ciddi çalışmaların yapıldığını belirtmek isterim.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 34.3 ° / 16 ° Güneşli