Pekel;Arıcan hakkında açtığı dava ile ilgili olarak yer alan haberlerin, olayı saptırma amacı taşıdığını söyledi.

Pekel;Arıcan hakkında açtığı dava ile ilgili olarak yer alan haberlerin, olayı saptırma amacı taşıdığını söyledi.

PEKEL: BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇ KİMSEYE, İNSANLARI HAKSIZ YERE SUÇLAMA HAKKINI VERMEZ”







Belediye Başkanı Sedat Pekel, Engin Arıcan hakkında açtığı dava ile ilgili olarak yerel basında yer alan haberlerin, olayı saptırma amacı taşıdığını söyledi.

Demokrasinin ve özgürlüğün değerini ve çağdaş toplumlar için taşıdığı önemi her zaman vurguladığını ve bundan sonra da bunu savunmaya devam edeceğini belirten Başkan Sedat Pekel şöyle dedi:

Ancak böylesi anlamlı ve yüce değerlerin arkasına sığınarak, hiç hak etmediği biçimde çirkin yakıştırmalar ve eleştiri sınırlarının çok ötesinde hakarete varan suçlamalarda bulunmak, insanları töhmet altında bırakmak, asla basın özgürlüğü ile açıklanamaz. Bu basın özgürlüğü değildir. Basın özgürlüğü hiç kimseye, insanları hiçbir bilgi ve belgeye dayanmadan haksız yere suçlama, töhmet altında bırakma hakkını vermez. Tüm gazetelerin künyelerinde uymaya söz verdikleri Basın Ahlak Yasası ve ilkeleri de böyle bir yaklaşımı asla kabul edemez. Engin Arıcan hakkında açtığım bir davayı basın özgürlüğüne bir karşı duruş gibi gösterme çabası boşunadır. Basın özgürlüğü, her istediğini istediğin biçimde yazabilme özgürlüğü değildir.

Basın görevini yerine getirirken elbette yöneticilerin yanlış gördüğü uygulamalarını eleştirecektir. Toplumu olaylar hakkında doğru ve tarafsız biçimde bilgilendirecektir. Bu konuda tam bir özgürlük hakkına da sahiptir. Ama bu hakkı kötüye kullanıp, insanların kişilik haklarına saldırı boyutuna vardığınızda, yasalar karşısında hesap vermeniz de kaçınılmazdır. Bunu yapıyorsanız, sonuçlarına da katlanırsınız. Bu yapılanı basın özgürlüğüne bir müdahale olarak da algılamayın. Bu sadece yanlışı düzeltme ve bir hak arama mücadelesidir. Bu açtığım dava ile kimseyi baskı altına almak ya da kendime biat ettirmek gibi bir amacım asla olamaz. Beni başkalarıyla karıştırmayın.”

Belediye Başkanı Sedat Pekel, kimsenin hukuktan ve adaletten korkmasına gerek olmadığını, hukukun vereceği kararı saygıyla kabullenmesi gerektiğini dile getirdi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 32.1 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Perşembe 32.1 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Cuma 32.5 ° / 12.4 ° Güneşli