Polat’tan, “Dünya Öğretmenler Günü” açıklaması

Polat’tan, “Dünya Öğretmenler Günü” açıklaması

Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği Başkanı Serdar Polat, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutlarken, öğretmenlerin sorunlarına bir kez daha dikkati çekti.

Konuşmasına ebedi Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başlayan Polat, bugün ülkemizdeki tüm okullarda temizlik ve hijyen problemlerinin yaşandığına dikkati çekti. 

Millî Eğitim Bakanlığı’nın, okullarda öğrencilere günde bir öğün sıcak yemek ve temiz su sağlaması gerektiğinin altını çizen Polat, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ismi altında yürürlüğe konulan yeni eğitim-öğretim sisteminin Atatürk ilke ve devrimlerinden uzak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Bize dayatılan bu modeli kabul etmiyoruz. Zaten bu konuda sendika olarak biz de, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de mahkemeye iptal davası açtı. Yürürlüğe sokulan bu model, vakıf ve cemaatleri eğitim-öğretimin içine sokmakta, onlara destek vermektedir. Yine yeni yürürlüğe sokulan ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu da mesleğin özüne uygun bulmuyoruz. Kurulacak olan ‘Öğretmen Akademisi’ uygulaması son derece sakıncalıdır. Bu akademi, yeni atanacak öğretmenleri belirlerken, siyasi davranacaktır. Bazı arkadaşlarımızı öğretmen olarak atamayıp, memur olarak görevlendirebilecektir. Bu uygulamadan vazgeçilmelidir.”

Polat, Eğitim-İş Bandırma Temsilciliğine üye olanların sayısının 400’ü aştığını sözlerine ekledi. ÖNDER BALIKÇI