``Yaşanabilir bir dünya için el ele`` programına Bandırma`yı da ekledi
İTÜ Maden fakültesi, Maden mühendisliği bölüm başkanı Prof.Dr.Orhan Kural kurucusu ve başkanlığını üstlendiği çevresel içerikli Türkiye Gezginler kulübü adına Bandırma da konferans verdi.
Kural`ın ŞMG lisesindeki konferansını lige öğrencileri ve eğitmenler izledi.
``Yaşanabilir bir dünya için el ele`` sloganı ile bugüne dek Türkiye de 81 il ve 45 ülkede toplam 4 bin konferans vererek bu alanda dünya rekorunu elinde bulunduran bilim adamı Orhan Kural aynı zamanda kendi felsefesini anlatan kitaplarını imzaladı. 25 kitabı bulunan Prof.Dr.Orhan Kural aynı zamanda Benin Cumhuriyeti baş konsolosu olarak olarak yurt dışında gerçekleştirdiği konferanslarda Başkanı bulunduğu ``Sigaraya hayır dernegi`` başkanı olarak fahri yeşilay eğitmenliği yapıyor.
Prof.Dr.Orhan Kural konuşmasında bugünden yarına başka bir dünyanın bulunmadığını, Geri kazanımının mümkün olmadığı çevresel tahribatların önüne geçilmesi ve bireysel olumsuzlukların baş düşmanı sigarayı anlattı.
Konferans rekortmeni Prof.Dr. Orhan Kural`a Bandırma`da Güney Marmara temsilcisi Göksel Tan eşlik etti.