Rektör Özdemir, 2015-2023 arasını değerlendirdi

Rektör Özdemir, 2015-2023 arasını değerlendirdi

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 2 Ekim’de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 2 Ekim’de başlayacak olan yeni eğitim-öğretim yılı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

2015’ TEN 2023’E GELİŞMELER

2015’te üniversitelerinde 8 bin öğrenciyle başlayan, geçen yıl 22.127 olan öğrenci sayısının eğitim-öğretimin başlamak üzere olan 2023-2024 eğitim öğretim yılında, üniversiteye bağlı 5 ilçe, 11 yerleşkede 23 bini geçmesini  beklediklerini belirten Özdemir şu değerlendirmede bulundu:

“Yalnız altyapı olarak değil, ülke düzeyinde akademik başarı olarak da büyük gelişme sağladık. Bu başarı öğretim üyelerimizin akademik yazıları ve üretimleriyle ilgilidir. Üniversitemizdeki akademik üretim sayımız öğretim üyesi başına 3,5’tur ki, bu ülke düzeyinde önemli bir üretimdir. Şu anda akademik başarıda üniversiteler sıralamasında 90’ıncıyız.”

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SAYISI

2015 yılında kurulduklarında üniversitelerinde 171 uluslararası öğrenci bulunduğunu, bu sayının 2023’te 2.500’e ulaştığını açıklayan Özdemir, “Halen 1700 lisans üstü öğrencimiz var” dedi.

PERSONEL SAYISI

2015 yılında 100 olan akademik personel sayılarının 2023’te 610’a ulaştığına işaret eden Rektör Özdemir, şu bilgileri verdi:

“2015 yılında idari personel sayımız 88’di. Bugün ise 400’ü buldu. Önümüzdeki dönemlerde alınacak olanlarla birlikte akademik ve idari personel sayımızın bini geçeceğini tahmin ediyorum. Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimiz hem üniversitemizden hem de Bandırma’dan çok memnun. Gelen, bir daha ayrılmayı düşünmüyor.”

YENİ İKİ FAKÜLTENİN ÖNEMİ

Üniversitelerinde son olarak İletişim Fakültesi ve Ziraat Fakültesi kurulması kararı alınmasını memnuniyetle karşıladıklarını vurgulayan Özdemir, şunları aktardı:

“Üniversitemizde zaten Yeni Medya ve İletişim Bölümümüz vardı. Yani bu fakülte için altyapımız hazırdı. Daha önceki yıllarda üniversitemiz bünyesinde Ziraat Fakültemiz bulunuyordu. Ancak Tıp Fakültesi kurulması aşamasında bu fakültemiz YÖK tarafından kapatılmıştı. YÖK’e, Ziraat Fakültesi’nin yeniden açılmasının, tarımın çok geliştiği Bandırma açısından önemini çok iyi anlattım. Yeniden kurulmasına karar verilen bu fakültenin hazırlıklarına hemen başlayacağız. Tabii ki bu fakültenin altyapısını laboratuvarları ile birlikte yeniden çok iyi hazırlamalıyız. Ziraat Fakültesi’nde dört bölüm bulunacak. İngilizce ağırlıklı eğitim-öğretim verilmesinin yerinde olacağını, böylece ülke düzeyindeki aynı fakültelere göre farklılık yaratmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu fakültemiz için öğretim üyesi sıkıntısı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ticaret  Borsamız ve Ticaret Odamız da danışmanlığında çalışmalar yaparak, bu yıl değil, gelecek yıl bu fakültemize öğrenci alacağız. Tabii ki bu bölgede TAGEM’in varlığı da Ziraat Fakültemize büyük katkı sağlayacaktır. Gelecek yıllarda bu fakültenin, ülkemizin en önemli fakülteleri arasına gireceğine inanıyorum.”

TIP FAKÜLTESİ’NİN DURUMU

Üniversitenin bünyesindeki Denizcilik Fakültesi’nin dört bölümünün de eğitim ve öğretim vermeyi sürdürdüğünü, ayrıca İslami Bilimler Fakültesi de açıldığını belirten Özdemir, Tıp Fakültesi hakkında da şu bilgiyi verdi:

“Bildiğiniz gibi Tıp Fakültesi öğrencilerimiz, dört yıldan beri İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi çatısı altında eğitim-öğretim görüyorlar. Aslında onları bu yıl, üniversitemizin kampüsüne almak istiyorduk. Ancak bu öğrencilerimizin alt sınıflardan takıldıkları dersler var. Bu nedenle üniversitemize ait Eğitim ve Araştırma Hastanemize alarak staj yaptırma şansımız olamayacaktı. Çünkü alt sınıftan kalan dersleri için sık sık İstanbul’a gitmeleri gerekecekti. Şimdi kampüsümüzde, toplam 15 bin metre kareyi bulacak alanda Tıp Fakültesi binamızın hazırlıklarını sürdürüyoruz. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında, İstanbul’daki 200 Tıp Fakültesi öğrencimizi kampüsümüzdeki yeni binamıza getireceğiz. Halen Tıp Fakültesi kadromuzda bulunan 54 hocamız, Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, haftanın 5 günü hasta muayenesi yapıyor. Bu fakültemizin öğretim üyesi sayısı bugünlerde 70’a kadar çıkacak. Öğrencilerimizin Bandırma’ya geleceği güne kadar Tıp Fakültesi’ndeki öğretim üyesi sayısının 90’lara ulaşacağını tahmin ediyorum.”

PERTEVNİYAL HASTANESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bandırma’nın tarihi Pertevniyal Devlet Hastanesi’nin restore çalışmalarının sürdüğünü belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, şöyle konuştu:

“Pertevniyal Hastanesi’nin yanı sıra Gönen’deki fakültemizin inşaatı da sürüyor. ayrıca iki inşaat daha başlatacağız. Pertevniyal Hastanesi’nin restorasyon işi devlet tarafından üniversitemize verildi. Bu yılki bütçemiz 10 milyonun üzerinde. Gelecek yıl için de bütçemiz var. Binanın restorasyonunun 2024 yılında tamamlanacağını düşünüyoruz. Bu binayı ‘Kent Müzesi’ olarak değerlendireceğiz. Değerli Bandırmalıların, bu müzede sergileyebileceğimiz eserler eğer ellerinde varsa üniversitemize iletmelerini rica ediyoruz.”

74 REKTÖR ADAYI

Teamüller gereğinde, iki dönem rektörlük görevinde bulunanların, üniversitede yeniden bu görevi yürütemeyeceklerini belirten Özdemir, şunları söyledi:

“Bazı vakıf üniversitelerinden rektörlük önerisi aldım. Ancak şimdi kadromun  bulunduğu İstanbul Üniversitesi’ne dönerek, sosyal çalışmalara zaman ayırmayı düşünüyorum. Bandırma Üniversitesi Rektörlüğü için 11’i üniversitemiz içinden, diğerler kent dışından olmak üzere 74 başvuru var. YÖK, bu adaylarla mülakat yaptı. Değerlendirmesini daha sonra sayın Cumhurbaşkanına iletecek. Atamayı cumhurbaşkanımız yapacak. Benim dileğim, üniversitemizin içinden, üniversiteyi iyi tanıyan bir arkadaşımızın göreve gelmesidir. İçimizden bu görevi hak edenler var.”

TEKNOKENT BAŞVURUMUZ TAMAM

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak iki yıldan beri hazırlıklarını sürdürdükleri “Teknokent” başvurularının, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünü açıklayan Özdemir, “İnanıyorum ki kısa sürede Teknokentimizi kuracağız” dedi.

MEDYA VE BANDIRMALILARIN DESTEĞİ

Görev yaptığı sürede Bandırmalıların ve medyanın kendilerine büyük destek vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek teşekkür eden Özdemir, “Bandırma, kültüre önem veren bir kent. Siyaseti de çok düzeyli” diye konuştu.

YAYINLAR

Üniversite olarak 5 kitap bastırdıklarını, ayrıca dijital yayınlarıyla birlikte 65 yayınlarının bulunduğuna işaret eden Özdemir, yeni kitaplar için de hazırlıklarının sürdüğünü belirtti. 

YURTLAR KONUSU

Halen 1500 kişilik bir yurt yapımlarının da sürdüğünü vurgulayan Özdemir, “Böylece yurtlarımızda barınacak öğrenci sayımız 7.150’yi bulacak. Ayrıca 2.500 kişilik yurt daha yapacağız. Bu yıl yurt sorunumuz yok” diye konuştu.

BANDIRMA EKONOMİSİNE 1,5 MİLYAR LİRALIK KATKI

Kuruluşlarından bugüne kadar 30.500 mezun verdiklerini belirten Özdemir, “Üniversitemizin, öğretim üyeleri ve öğrenciler olarak Bandırma ekonomisine katkıları yıllık 1,5 milyarı buluyor” dedi.  ÖNDER BALIKÇI



ANKARANIN BAĞKARI
21.09.2023 23:50:21
Sayın Cumhurbaşkanımız ülke tarihinin gördüğü en büyük liderlerden birisi. Üstelik metal yorgunluk konusunda son derece hassas. Öyle olmasaydı, tüm kurmaylarını değiştirmezdi. Lider değişimi alt katmanlara doğru uzanan yenilenmenin kapılarını açar! Alt katmanlardaki bu değişim kanı tazeler, damarları temizler. Değişim o kadar yeniyi sever ki, eskileri bir avazda unutturuverir. Değişim gözlerdeki pası siler, duymayan kulaklar bir anda duymaya başlar, katılaşmış yüreklere bir incelik, bir nezaket nakşolur. Giden geleni aratır derler! Bunu diyenler ne hikmetse, bilgisinin, eğitiminin, tecrübesinin, yani bileğinin hakkıyla bir yerlere gelmiş olanlar değil, gidenin lutfetmesiyle güce sahip olanlardır. İşte tam da bu sebeple, gelenin gideni mumla arattığı doğrudur. Bu hakikat önceden de böyleydi, bundan sonra da böyle olacaktır. "Babacan ve mütevazi kişiliğiyle bilenen sayın rektörün yolu açık olsun"

Dokuz Köy
22.09.2023 20:42:39
Yeni rektör, tıpkı kendisinden önceki rektör gibi, yediden yetmişe tüm yönetici kadrosunu değiştirirse kim ne diyebilir! Öyle ya, herkes kendi ekibini kurmakta özgür denilmişti tam 8 yıl önce. Gönüller istiyor ki aynı şarkı çalmaya devam devam etsin, o musmutlu küçük insan topluluğunun neşesi kaçmasın! Ama kazın ayağı hiçte öyle değil değerli hazirun! Üzgün, bezgin, yılgın, insan yerine konulmamış, aşağılanmış, emekleri yok sayılmış, ruhları bedenlerinden sökülmüş! İnsanların yeni bir umuda, yeni bir dokunuşa, samimi bir iletişme ihtiyacı var. Herkes bilir ki, bunu da rektör yapmaz! Rektörün imza kalemi verdikleri yapar...

NİZAMİYENİN ARKA KAPISI
22.09.2023 23:02:28
Kendini yetiştirmiş, okula yıllarca hizmet etmiş, gecesini gündüzüne katmış onlarca personeliniz dururken! Üniversitenin yolunu bilmeyen beyzadeleri insanların tepesine amir diye getirmek! Hangi mantığa, hangi vicdana, hangi akla, hangi kurumsal anlayışa sığar! Bugün üniversitede yeni işe başlamış personelleri nasıl motive edip, kurumu sevdireceksiniz? Bu gencecik çocuklar sizlere derse ki, ey yöneticilerim biz üniversiteye yıllarca hizmet edicez, emeğimizi esirgemiycez, Devletin kurumu deyip sahip çıkıcaz... Sonra bizim başımıza, bizim tepemize hangi belediyeden, hangi gümrükten, hangi tapudan, hangi kaymakamlıktan, hangi karargahtan! Kimleri getirip oturtacaksınız! Denilirse ne cevap vereceksiniz? Yoksa şunu mu diyeceksiniz: Onlarda olan nitelikler sizde yoktu. Onlar iki yabancı dil bilen, yöneticiliğin kitabını yazmış, sadakatin inceliklerini bilen! En iyi üniversitelerden dereceyle mezun olmuş kişiler mi diyeceksiniz!

Kaymakamlık Ne Tarafta!
23.09.2023 16:59:12
Ankara Üniversitesinden bir hocamın müthiş bir sözü vardı. Der ki "Hatırlıların hatırlarını kırmayıp üniversiteye yönetici yaptığınız her kişi sizin imtihanınız olur" Üniversite de deneyimiyle, duruşuyla, yöneticilik kapasitesiyle herkesin takdirini kazanmış bir-iki kişi hariç tüm ayrıcalıklılar yeni yönetim tarafından "nerden geldin" sorusuna tabi tutulursa! Kızmayız, darılmayız, üzülmeyiz değil mi! Sonuçta burası Devletin bir üniversitesi, hiç kimsenin kendi dükkanı değil. Şimdi burada isimleri tek tek sayıp! Memuriyetlerinin daha başında "dayıları" sayesinde "yönetici-k" yapılanları üzmeyelim! Onlar zaten yeni yönetimin en gözbebeği olacaklarlar. Eminiz ki, pamuklara sarılacaklar. Bel ki de geldikleri kurumlardaki memurluklarına geri dönecekler... Veya siz bize emanetsiniz! Dileyin bizden ne dilerseniz denilecek! Zaman az kum saati çevrildi... İki horoz ötümü sonra göreceğiz.

HAMMAL
24.09.2023 01:40:21
Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. İş söze gelince mangalda kül bırakmaz, başımızı secdeden kaldırmayız. Üniversitenin ilk 3-4 yılında kadro eksikliğini tamamlamak için agresif davranıp! Dış kurumlarda yönetici alımı yapılması olağan karşılanabilir. Ancak sonrası için aynı şey söylenemez... Artık iş işten geçti ama, biraz yüreği ve insafı olan şunu yapsın! Hani şu adı sanı belli olmayan, çoğu üniversite dahi olmayan kurumlardan getirip kadro verdiğiniz insanlara bir bakın! Birde taaaa Balıkesir Üniversitesinden beri üniversiteye hizmet etmiş! Yöneticilerinden fırsat bekleyen onların gözlerinin içine bakan! Bir hammal gibi çalışan insanlara bakın! Dışardan getirdiklerinizin hangisi bu insanlardan daha tecrübeli, daha bilgili, daha yetenekli! Tabiki hiçbiri. Peki bu insanların ahlarını, isyanlarını, kırılan umutlarını, düşen morallerini, kalmayan çalışma azimlerinin vebalini kim ödeyecek! Sadece ve sadece "Biz böyle uygun gördük mü diyeceksiniz?"

ÜÇ MAYMUN
24.09.2023 14:53:30
Yapılan yorumlara ilave yapmak isterim: Üniversite binalaşmada önemli yol almış. Öğrenci sayısı artmış, Bandırma'ya her türlü katmadeğer sağlarken kira fiyat artışlarına da etki etmiş! Akademik personel sayısı artmış, hiç değinilmemiş olunsa da idari personel sayısı da artmış. Peki bu 8 yılda, üniversiteyi üniversite harici hemen hemen tüm kurumların personellerini kuruma alınarak hemen ilk 11 de görev verilmesi, üniversitenin tüm işlerine hakim personellerin başına sıfır bilgiye sahip bu insanların getirilmesi hiç tartışılmayacak bir konu mu! Emin olun bu vakitten sonra çok daha yoğun tartışılacak! Bu şuna benzer, voleybol takımından bir oyuncuyu, futbol takımına teknik direktör yapmak gibidir. Amiyane tabirle bu insanlara şöyle bir şey mi denilmiştir! "Sen kenarda dikil! Futbol oynamasını bilen 11 tane futbolcu var zaten" mi denilmiştir!

Kara Kaplı Defter
24.09.2023 19:31:11
TEKTAŞ hoca rektör olsun. Tektaş hoca hem üniversite içinden hem de üniversiteyi çok iyi tanıyor. Sahip olduğu kurum hafızasıyla hak edene hak ettiğini verecektir. Neticede dobra ve üniversitenin yaralarını bilen bir insan. Tektaş hocanın rektör olmasını istemeyen yoktur herhalde(!)

Teşekkür
25.09.2023 07:58:24
Kuruma olan saygısı, sevgisi, güveni azalmış insanlara verilen göstermelik teşekkür belgeleriyle personelin mutlu olması ve kurum aidiyetinin kazanılması bekleniliyorsa bu büyük bir yanılgıdır.

ESKİ KÖYE YENİ ADET GETİRMEK LAZIM.
25.09.2023 19:59:48
Üniversitenin idari sistemi; herkes her işi yapar ve bu işi yüzlerce kişi yapar anlayışından kurtarılıp; bir işi o işin uzmanı olan az sayıda insan yapar anlayışına evrilmelidir. Yeni yönetimin masanın üzerindeki ilk konulardan birisi mutlaka idari operasyonel yapılanma olmalıdır. Eski köye yeni adet getirmek artık elzem olmuştur.

İnsan Gücü
25.09.2023 21:01:39
Var olan düzen olduğu gibi devam edecek, zerre kadar taşı şurdan alıp şuraya koymayız diyen bir idare başa gelirse, 8-10 tane psikiyatrist ve psikoloğda istihdam edilsin. Zira limitler doldu, cinnet kapıda, beyinler felç durumda.

Çoğu Gitti Azı Kaldı
26.09.2023 18:28:22
Daha profesyonel, daha samimi, daha insancıl bir kadro umudumuz var...

CEVİZ AĞACI
26.09.2023 23:26:20
Geldik, gördük, gidiyoruz... Geride kalanlara Allah sadece sabır değil akıl sağlığı ve ruh sağlığı da versin. Biraz da şans versin de! Delinin biri çıksın! Bu iş böyle gitmez sultanım desin.

ALLAH’IN ADALETİ ŞAŞMAZ
27.09.2023 17:33:16
İnsanlardan çaldığınız sağlıkların, gasbettiğiniz umutların, çektirdiğiniz acıların, kırdığınız kalplerin, girdiğiniz veballerin hesabını soracak bir Allah yok mu sanırsınız!

Ademoğlu
27.09.2023 19:27:55
Bir varmış, bir yokmuş. Zamanın birinde Adem ile Havva yaşarmış. Bu eşsiz insanların bir dedikleri iki, iki dedikleri üç olmazmış. Saddamın füzelerine binmişcesine! Gökyüzüne yüselişlerini herkes hayranlıkla izlermiş! Oxford eğitimli olmaları tüm kapıları açarmış! Yükselmişler, yükselmişler, yükselmişler... Makamlara doyamamışlar!

Timsah Gözyaşları
27.09.2023 22:12:02
Gidenler gider kalan sağlar bizimdir diyecek olanlar, gidenlerin en çok korudukları olur! Gidenler kapıdan çıkar çıkmaz, gelenin kapısı yalanır. Kapıyı yalayanlar her sözleriyle her davranışlarıyla gidenleri tekrar tekrar öldürürler. Çünkü yalakalar güçlüye tapmadan yaşayamazlar. Oysa ki gidenlerin adam ettikleri, kadrolara boğdukları bu omurgazsızların ta kendisidir.

JURNAL
28.09.2023 21:47:03
Tevatür bu ya; tarihlerden bir tarih Osman paşanın nişan'larından biri sökülür. Bunun üzerine dönemin jurnali şu başlığı atar. "Nişan'a yazık oldu! Bir Adam'dan sökülen nişan takıldı bir madama!"

CUMA HUTBESİ
29.09.2023 00:14:36
İnanabiliyormusunuz, insanlar yıllardır bekledi. O Cuma Namazı Hutbelerinde haykırılan; Hz. Ömer gibi adaletli olun, kul hakkından korkun, emrinizde olanları incitmeyin, onlara eşit davranın, hakkaniyetli olun, Allah'tan korkun... Sözlerinin karşılığını görmeyi bekledi... Hep bekledi.

Bana Arkadaşını Söyle
29.09.2023 20:07:30
Nasrettin hocanın eşşeğe ters binmesi gibi herşeyi tersten yapıp, adını yeni nesil koyduk! Biz en doğruyu, en iyiyi, en mükemmeli yapıyoruz dedik! Yüzyıllık üniversitelerin açtığı yolu görmezden gelip, bir gümüşten, iki demirden kopyala yapıştır yaptık! İşin en dramatik tarafı ise bütün bunlara Rektör hocayı da inandırdık.