Tarih: 25.08.2024 12:15

Rotary'den farkındalık etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Rotary kulübü tarafından 8 yıl önce Erdek limanında başlatılan su altı temizlik farkındalığı bu yılda Erdek belediyesi, Erdek Dalış kulübü, Rotary Hobi Dalış gurubu ve END Plastıc Soup'un katılımı ile gerçekleşti.

Erdeki limanı, Mado bahçe önünde dalgıçlar tarafından balık adam kıyafetleri ile yapılan dalışlar sonrası taş'a çıkartılanlar çevre aktivislerini bir kez daha derinden düşündürdü.

Yaklaşık 200 m2 lik alanda yarın saatlik bir dalış sonrası çıkan şişe, pet, lastik, kap-kacak vs. atıklar denizin dibinde nasıl bir hayat olduğu noktasında bir kez daha düşündüren farkındalığa neden oldu.

Projenin final bölümüne eşi ve ilçe başkanı hale Tuna ile birlikte katılan Erdek belediye Başkanı Burhan Karışık, sosyal etkinlikleri ile kamu oyunda farkındalık yaratan Bandırma Rotary kulübünün 8. gerçekleştirdiği su altı temizlik  projesinin toplumsal anlamdaki farkındalığı amacına taşıdığını ifade ederek emeği ve katkısı olanları kutladı.

Erdek limanında gerçekleştirilen programa katılan Rotary 2440 Bölge Federasyonu başkanı Mert Korur'da bizzat dalış takımı kuşanarak girdiği su altındaki dünyanın anlaşılması zor kavram olduğunu vurgulayarak, kamu ve STK lar olarak toplumsal farkındalığa daha fazla önem vererek dünyada sadece bir ülke bayrağı altında olan akvaryum niteliğindeki Marmara'nın korunup, kollanıp, gelecek kuşaklara aktarılması noktasındaki  sorumluluğun bilincinde olmalıyız." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —