Tarih: 11.09.2024 14:54

Sağlık ve Bakıcılık hizmeti vaadiyle dolandırıcılık

Facebook Twitter Linked-in

Sülün Osman'ı aratmayacak dolandırıcılık olayı Bandırma'da yaşandı. Uğur Baydar isimli kişi sağlık hizmeti ve evde bakım hizmeti adı altında açtığı işyerinde, kendisinden bakıcılık hizmeti talebinde bulunan insanları dolandırdı.

Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar firmanın 17 Eylül Mahallesi Hacı İsa Mescit sokak numara 52 de, yine !7 Eylül Mahallesi Şehit Özkul sokak numara 5 te  telefonlara yanıt alamadıkları “özel Doğan Bakıcılık ve Danışmanlık Hizmetleri” işyerlerine gittiklerinde dolandırıldıklarını anladılar.

Söz konusu işyerinde tabelalar duruyor ancak, işyeri el değiştirdiği için bir başkası tarafından depo olarak kullanılıyor.

Dolandırıcı mağduru Münir Bulut isimli vatandaş eşinin rahatsızlığı ile ilgilenirken yaşlı annesine baktırmak için bakıcı ararken “özel Doğan Bakıcılık ve Danışmanlık Hizmetleri” nin ağına düştü.

İşyeri sahibi Uğur Baydar'ın annesine bakması için bir bayan görevlendirdiğini, ancak bu bayan ücretini alamadığı için bakıcılık hizmetini bırakması ile gerçek ortaya çıktı. Münir Bulut dolandırılmış olmanın kaygısı ile çaresizliğini dile getirdi, “Bizi kendisine inandırdı… 6aylık peşin 150.ooo tl ödedim. Ayrıca ihtiyacı olduğunu, kısa bir süre için kendisine emanet para vermemi istedi. Hayırlı sevap bir iş yaptığı için bizde güven oluşturmuştu. Kendisine 12 bin dolar 4 tane Adana burması bilezik ve 4 tane Reşat altını, 800bin lira nakit para ve 180 bin lira ilk 3aylık bakım ücretini peşin olarak verdim.” dedi.

“özel Doğan Bakıcılık ve Danışmanlık Hizmetleri” nin Hacı İsa Mescit sokak ve Şehit Özkul sokaktaki adresine gelip kapının kendilerine duvar olduğunu gören Uğur Baydar mağdurları aldatılmış vatandaşlar, “Bu Parsadan'ı da geçti. Parsadan hiç olmazsa garibanları dolandırmıyordu.” dediler.

Yerli Parsadan, Uğur Baydar'ın  17 Eylül Mahallesi Hacı İsa Mescit sokaktaki işyerine bakıcılık hizmeti almak için gelen vatandaşlar, İşyerinin hizmet grafiğine bakında nerede ise özel hastane statüsünde bir işletme görünümüne kanıp, paracıklarını, altınlarını, dolarlarını hiç tereddüt etmeden Uğur Baydar'a teslim ettikleri öğrenildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —