Tarih: 22.09.2012 17:03
Şampiyon Galatasaray MP
7. Banvit - TÜBAD Turnuvası Banvit : 73 Galatasaray MP : 79 Salon : Kara Ali Acar Hakemler : Tekin Özübir, Orkun Yurtdaş, Murat Tunç Banvit : Mejia 11, Lucas 7, İzzet 8, Simmons 8, Stimac 15,Serkan 4, Erkan, Şafak , Bajramovic 12, Dusan Cantekin 2, Davis 6 Galatasaray Medical Park : Gordon 6, Furkan 10, Hawkins 17, Ersin Dağlı 10, Domercant 7, Göksenin , Cenk 13, Boniface 7, Macvan 8, Ender 1,
1.Periyot : 15-19 ( Galatasaray MP) Devre : 34-42 ( Galatasaray MP) 3. Periyot : 52-58 (Galatasaray MP)
Bandırma'da Banvit'in ev sahipliğinde düzenlenen 7. BANVİT-TÜBAD Turnuvasının son gününde Galatasaray Medical Park, Banvit'i 79-73 mağlup ederek kupayı aldı.
Karşılaşmada ilk hücum Galatasaray MP den gelirken ilk sayıyı Furkan buldu. İzzet'in 3'lüğü ve Stimac'ın basketiyle Banvit 5-4 öne geçti. İlk 5. Dakikayı Galatasaray MP 6-0'lık bir seri yakalayarak Domercant ve Hawkins ile bulduğu sayılarla 10-5 önde geçti. Banvit'in boş hücumlarını Furkan ve Domercant ile cezalandıran Galatasaray, 7 dakikada farkı 8 sayıya çıkardı. (7-15) Banvit Serkan Erdoğan ve Dusan Canteki ile aradaki farkı kapatmaya çalışırken, Galatasaray MP Ersin Dağlı sayı üreterek ilk periyotu Galatasaray MP 15-19 önde tamamladı. İkinci periyota Galatasaray MP, Gordon ve Ersin Dağlı'nın sayılarıyla başladı. 12 dakika 15-24 konuk takımın üstünlüğüyle geçildi. 4. Dakika sayı üretemeyen Banvit suskunluğunu Mejia, ve Bajramovic ile bozdu. 15. Dakika 19-31 Sarı kırmızılı ekibin üstünlüğü ile geçildi. Galatasaray MP etkili oyunu ve üst üste bulduğu sayılarla skoru 18 dakika da 30-38'e getirmeyi başardı. Devreyi 34-42'lik skorla üstün tamamladı. Banvit ikinci yarıya Davis'in turnikesiyle başladı. 24. Dakikada pota altı mücadelesinde Domercant sakatlanarak oyunu terk etti. Hawkins, ile skor üreten Galatasaray Medical Park karşısında Banvit , Simmons ve Stimac ile pota altını iyi kullanınca 25. Dakikada fark 6 sayıya indi (44-50) Banvit, müdafasını sertleştirerek, Simmons, Stimac ile sayı üretirken Galatasaray Medical Park Furkan, Ersin Dağlı, ile bu sayılara cevap verdi. 28. Dakika 50-56 konuk takımın üstünlüğüyle geçildi. 3. periyot , Cenk ve Simmons'un karşılıklı basketleriyle 52-58 Galatasaray Medical Park'ın üstünlüğüyle sona erdi. Son periyot, Macvan ve İzzet'in karşılıklı 3'lükleriye başladı. Bajramovic, Banvit adına skora katkı yapınca 34. Dakika 60-63 geçildi. Banvit, Mejia ile son beş dakikaya girilirken eşitliği sağladı. (63-63) Macvan, Gordon ve Cenk ile 27 dakikada farkı 5 sayıya çıkartan (65-70 )Galatasaray MP karşısında Banvit, Mejia'nın sayılarıyla son iki dakikaya girilirken 73-70 öne geçti. Oldukça çekişmeli geçen son dakikada, Macvan , Hawkins ve Gordon ile sayı üreten Galatasaray Medical Park müsabakayı 79-73 galip ayrılarak Banvit-TÜBAD Turnuvasının şampiyonu oldu.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —