Saner: “Erdek çok daha temiz olmalı”

Saner:  “Erdek çok daha temiz olmalı”

Erdek fenomeni Saner: “Vize almak çok zorlaştı”

Erdek’in sevilen fenomeni Canan Saner, “Erdek, çok daha temiz olmalı. Tabii ki bunu yalnız belediyeden bekleyemeyiz. Buna vatandaşlar da katkı sağlamak zorunda. Tabii ki bu bir eğitim ve bilinç işidir” dedi.

Bugüne kadar 13 ülkede 70’in üstünde kenti gezdiğini belirten Saner, “Başta turizm kentleri olmak üzere tüm bu Avrupa kentleri, Erdek’e göre çok daha temiz. Erdek, bu kentlerden daha güzel ama biz, ne yazık ki kentimizin değerini bilmiyoruz. Yollarımız sigara izmaritleriyle dolu. Sigara izmariti atanlar ve çevre kirliliğine yol açanlar için ciddi cezalar ve yaptırımlar uygulanmalı” diye konuştu.

SELANİK’E İKİ KEZ GİTTİM

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu Selanik kentine iki kez gittiğine işaret eden Saner, “Atamızın doğduğu evi de ziyaret ettim. O anda yaşadığım duyguları anlatmam mümkün değil. Ancak yaşamak gerekir. Onun kurduğu Cumhuriyetimizi yaşatmak, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkmak hepimizin boynunun borcu” dedi.

VİZELER ÇOK ZORLAŞTI

Ekim ayının başında önce 8 gün kalmak için İspanya’ya, ardından Taylan’a gideceğini vurgulayan Canan Saner, şunları söyledi:

“Ancak vize alımları çok güçleştirildi. İspanya’ya gitmek için 18 gündür vize almaya çalışıyorum. Önceki dönemlere göre vize almak çok zorlaştırıldı.”

SOKAK HAYVANLARINA DOKUNMAYIN

Sokak hayvanlarının yasa çıkarılarak öldürülmesinin katliam anlamına geldiğine dikkati çeken Saner, şunları aktardı:

“Dünya üzerinde her canlının bir işlevi vardır. Sokak hayvanlarını yok edersek, başta veba olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarırız. Örneğin Paris’te sokaklardaki köpek ve kedileri yok ettiler, Paris sokakları fare kaynıyor. Bir de şu gerçek var. Allah’ın verdiği canı yine Allah almalıdır.”   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Saner: “Erdek temiz olmalı”
  • Pazar 25.9 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 15 ° false
  • Salı 33.6 ° / 17.6 ° Güneşli