Tarih: 22.09.2024 21:05

Sarı’dan uyarı: “Denizlerimizi çok iyi korumalıyız”

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Belediyesi “6. Kitap Günleri”nde, gazeteci-yazar Önder Balıkçı’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi ve imza gününde konuşan Sarı, daha önceki yıllarda, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde görevliyken, büyük sorunlar yaşayan “İnci Kefalı”nı, 23 yıllık bir mücadelenin ardından kurtarmayı başardıklarını anlattı.

Şimdi de PİNA’ları ve deniz çayırlarını kurtarmak için başlattıkları mücadelede önemli yol aldıklarını vurgulayan Sarı, “Ülkemizde en çok PİNA, Erdek Körfezi’nde bulunuyor” diye konuştu.

Marmara Denizi’nde 2021 yılında yaşanan müsilaj kâbusunun henüz sona ermediğine dikkati çeken Prof. Dr. Mustafa Sarı, şunları söyledi:

“Müsilaj, yüzeyde değil ama denizin dibinde halen var ve eğer Marmara Denizi’nde kirliliği önleyemezsek, her an yeniden yüzeye çıkabilir. 2021 yılında, Marmara Denizi’nde yaşadığımız müsilajdan sonra yetkili makamlar, 22 maddeden oluşan ‘Marmara Denizi’ni kurtarma eylem planı’ hazırladılar ama ne yazık ki bu eylem planı sadece kağıt üzerinde kaldı” dedi.

Ülkemizde Denizcilik Bakanlığı’nın kurulmasının yararını vurgulayan Sarı, Kuşgölü’nün (Manyas Gölü) de kirliliğin pençesinde olduğuna işaret etti.

Söyleşinin ardından Sarı’nın plaketini Belediye Başkanı Dursun Mirza verdi. ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —