Şelale filozofu

Şelale filozofu

Hayat nerede ise insan oraya ait olmalı

Hayat nerede ise insan oraya ait olmalı.

İşte tamda öyle oldu ailesinin yıllar önce Artvin Murgul'dan çıkıp İzmit'e yerleştiği Ali Küçükyılmaz (56) beş yıl önce tatil için geldiği Erdek, Ormanlı'nın etkisinde kalmış, yaşam etkisi yüksek şelale dibinde aldığı küçük arsası ile bugün şelale filazuf'u gibi hayat sürüyor.

Çevrede yaşayanlar, onu tanıdıktan sonra “Ali Baba” yakıştırması ile komşu kapısı yaptıkları Ali Küçükyılmaz'ın evi ve bahçesi Ormanlı şelalesi ziyaretçilerinin de büyük ilgisini çekiyor. 

Tamamen ağaca dayalı çalışması ile önce Ormanlı deresinin üzerine kendisi için ağaç bir köprü yapan “Ali Baba” daha sonra bu çabasını daha da geliştirerek torunları için ağaçtan kamelya salıncak, ağaçtan yemek masası ve ağaçtan 2 katlı malikane….

Ali Baba ve eşi Ormanlı şelalesi başında mütevazı yaşamlarını sürdürürken, misafirleri de hiç eksik olmuyor, kimi evli ve İzmit'te yaşayan çocukları, torunları, kimi zaman ise Şelale tutkunları…

Kısa zamana kadar yolu elektriği olmayan Şelale filozofu Ali Baba akşamın karanlığı düştüğünde keyfini sürdüğü kamelyasında yaban hayatı ile gecenin matemini paylaşırken, teknolojide  göz ardı etmiyor. GMS telefonu ve konut ışıklandırması için yaptığı elektrik üreten aparat tam bir (Edison) icadı.

Ali Baba, suyunu şelaleden kullanıyor. Sineklerle mücadelesi ise önemli zaman kaybına neden oluyor. Zaman zaman yaşanan ilginç ayrıntılar ise yaşamın eksik kalan yanlarını dolduruyor.

İşte bu anlamda, Günün birinde şöminesini yakan Ali Baba odunlar yaş olacak ki, Bacadan çıkan duman bir hayli görüntü kirliliği yaratıyor… Bu uzaktan gören çevre duyarlı bir arkadaş durumu hemen 112 ye orman yangını olarak iletiyor.

İhbarı alan ekipler öylesine hızlı hareket ediyor ki… Şelaleye geldiklerinde çabalarının ne kadar boşa olduğunu Ali Baba'nın kulübe konutunun bacasını gördükten sonra anlayabiliyorlar…

Okulların tatil olması ile Ormanlı'daki yaşam konağına misafir olan Ali Baba'nın 5 yaşındaki torunu Muhammet Yusuf Gül, Ormanlıdaki yaşama o kadar adapte oluyor ki!… “Büyüdüğünde ne olacaksın?” sorumuza “İtfaiyeci” diyerek yanıtlıyor.