Sivaslı, Kefalet kooperatifini uçurdu

Sivaslı, Kefalet kooperatifini uçurdu

Esnaf ve sanatkarların küçük dev başkanı Ahmet Sivaslı; Çiftçi üretmez, esnaf siftah yapmazsa bu gemi yüzmez."

Edincik'te kapısına kilit vurulan SS. Edincik Esnaf, Sanatkarları Kredi Kefalet Kooperatifi Büyükşehir statüsüne geçilmesi ile başlayan yükselişi adete zirve yaptı.

Edincik'ye 9 yıl önce yeniden yapılanma hamlesi içinde faaliyetine yepyeni bir stratejı belirleyen SS. Edincik Esnaf ve Sanatkarları Kredi Kefalet kooperatifi yükseliş trend'i baş döndürüyor.

Kooperatif Başkanı Ahmet Sivaslı, 9 yıl önce bitme noktasına gelen ortak sayısı ve plasman hacmi nedeni ile kapatma aşamasına gelinen Kooperatifte bugün aktif 800 ortak,1.076.000. milyon plasman kullanıldığını açıkladı.

Başkan Ahmet Sivaslı, Edincik kooperatifinin sağlıklı yükselişinin ihtiyaçtan kaynaklandığını ancak bu istikrarın son günlerde uygulamaya konulan vade farkı ve süresi nedeni ile önemli sekteye uğradığını açıkladı.

Başkan Sivaslı,"%10 olan kredi faizleri %29'a çıktı, kullanılan kredinin %3-4 lük bir masrafı var, bu faizin %32-33 e çıkması demektir. Geri ödeme süresi 5 yıldan 3 yıla düşürüldü. Tüm bu yeni uygulama küçük esnaf ve sanatkarımız için kredi kullanmak kepenk indirmekle eşdeğerdir.. Ülke ekonomisinin dinamiklerini oluşturan esnaf ve sanatkar ile tarımda çalışan köylüsüdür. Köyle üretmese, esnaf kepenk kapatırsa ekonomi stop eder." dedi.



Anahtar Kelimeler: Sivaslı Kefalet kooperatifini uçurdu
  • Cuma 19.6 ° / 6.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.8 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Pazar 20.1 ° / 8.2 ° Güneşli