Tarih: 13.10.2024 22:19

ŞMG’den iki uzay etkinliği

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Şehit Mehmet Günenç(ŞMG) Anadolu Lisesi, 4-10 Ekim “Dünya Uzay Haftası” kapsamında iki farklı etkinlik düzenledi.

8 Ekim 2024’teki ilk etkinliğe iki konuk katıldı. 

TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü M. Mehmet Nefes, öğrencilere zoom üzerinden ülkemizin uzay alanında gerçekleştirdiği çalışmaları ve uzay programını anlattı. Bu sohbeti izleyenler arasında Şehit Mehmet Günenç Lisesi Füze Kulübü’nün hayatta kalan tek üyesi Atilla Yedikardaşlar da vardı. Öğrenciler, her iki konuktan uzay hakkında bilgileri dinlerken, sorular da yönelttiler.

ŞMG’den yapılan açıklamada, “TÜBİTAK Uzay Kurumu ile Alper Gezeravcı’nın 19 Ocak 2024’te, canlı yayında uzaya fırlatılmasını izleyerek başlayan işbirliğimiz gün geçtikçe güçlenerek sürüyor. Gençlerimizin uzay alanında yeni hayaller kurmasına destek veriyoruz. Bu süreçte gençlerimize yardımcı olmak isteyen tüm paydaşlarımıza kapımız açıktır” denildi.

İKİNCİ ETKİNLİK

Şehit Mehmet Günenç Lisesi’ndeki ikinci etkinlik, 9 Ekim 2024 günü gerçekleşti. Etkinlikte, Gözlemevleri Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Selçuk Topal, öğrencilerle buluştu. Araştırmalarını ve çalışmalarını halen Oxford Üniversitesi, Astronomi Bölümü’nde sürdüren Doç. Dr. Selçuk Topal, zoom üzerinden etkinliğe İngiltere’den katıldı. Topal, uzay ile ilgili son dönemdeki en güncel bilimsel açıklamalarda bulunup, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

ŞMG Lisesi Matematik Öğretmeni Murat Pazarcık, yaptığı açıklamada, “ŞMG Lisesi Mezunlar Derneği’nin kurulmasından çok mutlu olduk. Bu dernek başarılı çalışmalar yaparken, bizler de çok farklı paydaşlarla işbirliğini sürdürüyoruz” dedi.   ÖNDER BALIKÇI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —