Sokak Hayvanları Derneği Stant açtı

Sokak Hayvanları Derneği Stant açtı

 

 

 

Bandırma Sokak Hayvanları koruma ve yaşatma derneği, festival bünyesinde açtığı stant ile korumaya muhtaç Sokak hayvanlarına katkı sağlıyor.

Stant açılışı nedeni ile kendilerini ziyaret eden belediye meclis üyesi Abdurrahman Buzlu`ya verdikleri testek için teşekkür eden Hayvanseverler, Bu arada gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilğili olarakta bilgi verdiler.

Bandırma belediyesinin tanzim ettiği stant ta kendilerine verilen çeşitli eşya, giysi ve hayvan mamalarından oluşan grupları satarak elde edilen gelir ile Sokaklarda yaşayan hayvanların doyurulması ve barınması noktasında bir dizi çalışmalar yapan dernek üyeleri yaptıkları çalışmadan büyük haz duyduklarını ifade ettiler.

 

Başkanlığını Ertan Tulpar`ın üstlendiği derneğin amacına yönelik fahri çalışma yapacak gönüllülerden oluşan dernek üyeleri ayni zamanda belediye ye ait hayvan barınağının denetim görevini yürütüyor.

Dernek başkanı Ertan Tulpar Belediye hayvan barınağının Veteriner nezdinde kendilerine tıbbi müdahale ve bakım desteği verdiğini belirtirken, Ziraat bahçesi yanında içersinde 20 ağaç zeytin bulunan arsayı bu amaçla sokak Hayvanlarının hizmetine tahsis ettiği söylüyor.

Sokak hayvanlarının da özgürce yaşam hakları bulunduğunu belirten Tulpar Bandırma belediyesinin büyük katkılarını gördüklerini söylüyor.

 

Sokak hayvanları için yapılan katkıların ulvi bir davranış olarak algıladıklarını belirten Tulpar Belediye barınağında 300, Sokaklarda dolaşan 280 dolayında başı boş hayvan bulunduğunu belirterek tümünüm sağlık kontrollerinin düzenli olarak tutulup ürememeleri noktasında kısırlaştırma çalışmalarının durmaksızın sürdüğünü söyledi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 30.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.2 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 14.1 ° Güneşli