Tarih: 23.09.2016 12:38

Sporun otoriteleri konuştu.

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nce, Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi´nde düzenlenen ?Tutkumuz Spor? isimli söyleşi büyük ilgi gördü. Panele, Bandırmaspor Kulübü Başkanı Erhan Elmastaş, bordo-beyazlı takımın teknik sorumlusu İsmail Ertekin ve futbolculardan bazıları, amatör spor kulüpleri yönetici ve sporcuları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sporseverler ilgi gösterdi. Panelin açış konuşmasını Bandırma Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kaan Bingül yaptı.

/resimler/2016-9/23/1300510489861.jpg

Ardından Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balıkesir temsilcisi Önder Balıkçı´nın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye konuk konuşmacı olarak gazeteciler Attila Gökçe, Ahmet Çakır, Melih Gümüşbıçak ve Fatih Kuşçu katıldılar.

Attila Gökçe, konuşmasında, sporun evrensel bir barış dili olduğuna dikkat çekerken, ?Sporun temeli ahlaka dayalıdır. Spor, birbirine saygı duymayı gerektirir? dedi. Sporun, temaşaya dayalı bir kültür olarak benimsenmesi gerektiğine işaret eden Gökçe, paranın, spor başta olmak üzere ülkemizde birçok değeri çürüttüğünü belirtti.

/resimler/2016-9/23/1301260803155.jpg

Ahmet Çakır, Türkiye´deki lisanslı sporcu sayısının azlığına dikkat çekerken, şunları söyledi:

?16 milyon nüfusu bulunan İstanbul´da sadece 1118 lisanslı sporcumuz var. Türkiye´de ise lisanslı sporcu sayısı gerçekçi verilere göre belli değil ama nüfusumuza göre çok az olduğu ortada. 80 milyonluk Almanya´daki lisanslı sporcu sayısı ise 24 milyon. Diğer Avrupa ülkelerindeki lisanslı sporcu sayısı da bizimle kıyaslanmayacak kadar yüksek. Ülkemizde spor seferberliğine ihtiyaç var. Herkes spor yapmalı. Yürüyüş bile önemli spordur. Hatta satranç bile spor kabul ediliyor. Biz, spor bilincinden uzağız ve spora, ?Çok seviyordum, öldürdüm´ anlayışıyla bakıyoruz ve maçlarda bile ?Ölmeye geldik´ diye bağırıyoruz. Türkiye´de ise herkes kendisini teknik direktör sanıyor.?

Melih Gümüşbıçak, sporun herkes için ortak bir payda olduğuna işaret ederken, ?Spor, centilmenlik, sevgi ve saygıdır, öncelikle. Bu değerler de öncelikle ailede öğrenilir. Bir ülkenin sporcu ve sanatçı sayısının fazlalığı, gelişmişlik göstergesidir. Sporda terörizmin önlenmesi, ancak ve ancak sorumluların kararlı ve ağır şekilde cezalandırılmasıyla mümkündür? diye konuştu.

Fatih Kuşçu da konuşmasında, ülkemizde sporun sevildiğini vurgularken, ?Sporun içinde para, nüfus ve organizasyon yer alır. Ülkemizde en önemli eksikliğin organizasyon olduğunu düşünüyorum? dedi.

Söyleşinin ardından konuşmacılara armağanlarını Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin ve Bandırmaspor Teknik Sorumlusu İsmail Ertekin verdi. Ayrıca, Bandırmalı gazeteciler Önder Balıkçı ve Ahmet Pesen, kendi yazdıkları ?Bandırma´nın Basın Yolculuğu? kitabını da konuşmacılara armağan ettiler.

/resimler/2016-9/23/1304351431720.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —