Tarih: 03.09.2024 17:41

Sporun yaşı yok

Facebook Twitter Linked-in

Erdek’li M. Celal Özel (74)sağlık sporu için başladığı koşularını yarı maratona taşıyıp evini kazandığı kupalar ile süsledi.

Erdekli Mahmut Celal Özel (74) ilk ve ortaokulu Erdek’te okuduktan sonra eğitimine önce Bandırma Ticaret lisesinde, ardından Marmara Üniversitesi İşletme-Ekonomi bölümünden mezun oldu.

Uzun yıllar Bankacılık görevini Banka Teftiş Kurulu Başkanlığından emekli olarak noktalayan Özel, 15 yıl önce “sağlık için spor” parolası ile başladığı kros koşularında bayrağı burçlara dikti.

Erdek’li, Emekli Bankacı Özel, ”Sağlıklı kalmak adına 15 yıl önce başladığı koşularımı, kısa zaman sonra çeşitli maratonlara katılarak derece yapmaya başladım, kazandığım kupa ve madalyalar beni motive etmiş olacak ki,  O gün, bugün koşuyorum.

İstanbul, Bodrum, Edirne maratonları başta olmak üzere yılda en az 4 yarı Maraton koşuyorum.  Bodrum Maratonunda 2 yıl üst üste grup şampiyonluğum var, inşallah bu yılda kupayı Erdek’e getireceğim. Geçen hafta 21. Km. 9. Uluslararası Edirne Maratonuna katıldım. Selimiye Camiinde start alınan 21 km.lik maratonda Pazar kule, Yunanistan sınırından dönerek başladığımız yerde final yaptık. Burun farkı ile 2. Olduğun yarışmada aldığı kupa ve madalyalar ile Erdek’e dönmek benim için büyük guru oldu.” Dedi.

Erdekli Mahmut Celal Özel, 2025 yılında75-80 kategorisinde katılacağı maratonlardan umutlu,Kazanacağı kupaların heyecanını şimdiden yaşamaya başladı.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —