Tarımın geleceği gençlerin elinde

Tarımın geleceği gençlerin elinde

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan ve Genel Sekreter Ertunç İşbay, ziyaretçilere Borsanın faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

MTN Tohum Tarım Ürünleri Hayvan Pazarlama Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yetkilisi Ata Tan ile Sinan ve Emre Tan, kuruluşun genç kuşakları olarak Bandırma Ticaret Borsası’ndaki faaliyetleri incelemek için ziyarette bulundular.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan ve Genel Sekreter Ertunç İşbay, ziyaretçilere Borsanın faaliyetleri hakkında bilgi verdiler. 

Tan ailesinin üçüncü kuşak üyeleri Sinan ve Emre Tan, Borsanın elektronik satış salonu, akredite hububat laboratuvarı ile lisanslı depoculuk tesislerini gezdiler. Konuklar, Borsanın elektronik satış salonundaki işlemlerin ve akredite hububat laboratuvarındaki analizlerin nasıl yapıldığını yerinde gördüler. Lisanslı depolardaki faaliyetler de konukların ilgilerini çekti.

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Can Ata Tan, tarımın geleceğinin gençlerin elinde olduğuna dikkati çekerek, yeni kuşakları tarımsal üretime dahil etmenin önemine vurgu yaptı. Tan, şunları söyledi:

“Yalnızca tarım ürünlerinin yetiştirilmesi değil, taşınması, depolanması, gıdaya dönüştürülmesi, hammadde kullanımı, pazarlama, sunum ve geri dönüşümü, geleceğin dünyasının en büyük sorunları arasında olacağa benziyor. Tüm bu bilgilerin kapsamında tarımda inovatif bir bakışın, AR-GE çalışmalarının, yenilikçi teknolojilerin ve bunların sanal ve sosyal medyada sunumunun büyük önemi ve olması gerektiği açıkça görülüyor. Yeni kuşak tarımı da yeni kuşaklar şekillendirecek. Bizler, mevcut bilgi ve birikimlerimizi gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarmakla sorumluyuz. Gençler de bu bilgilerin üzerine kendi bilgilerini ekleyerek gelişime devam edecekler. Gençleri tarıma kazandırmak ve başarılı çalışmalar yapmalarını sağlamak için tarım da, teknoloji de şart.

‘Verimli tarım uygulamalarının, son dönemde adını sıkça duyacağımız tarımsal terimler arasında olacağı düşünülüyor. Küreselleşen dünyada ilişkilerin daha esnek, rekabete dayalı ve zamanında gerçekleştirilmesinin zorunluluğu konusu ülkemizde Borsaların faaliyetlerinin önemini de artırmaktadır.”